המסחר בניו-יורק מתנהל הערב במגמה מעורבת, כשגל מיזוגים ורכישות מוביל את מדד הטק והמדיה לעליות. אתמול העלה הפדרל ריזרב את הריבית בארה"ב, וכעת התחזית היא שתהיינה שתי העלאות נוספות. נתונים אלה היו מגולמים כבר בשווקים, ולכן לא רואים ביממה האחרונה דרמה בשווקים הפיננסים, ונראה שבסך-הכול המשקיעים מפנים את העלייה ברמות הסיכון בשוקי הכסף. תשואות האג"ח מתבססות היום בקרבת רמת 3%, והכיוון כרגע הוא להמשך עליית התשואות.

 

מדד ה-S&P עולה ברבע אחוז ל-2,782.52. מדד הנאסדק עולה ב-0.85% ל-7,759.31 והדאו יורד ב-0.09% ל-25,178.27. 

 

שיעור הפיטורים בארה"ב ירד זה השבוע השלישי ברציפות, ומצביע על המשך חוזקתו של שוק העבודה במדינה. מספר המובטלים החדשים ירד ב -4,000 ל -218 אלף בשבעת הימים שהסתיימו ב -9 ביוני. כלכלנים שנחקרו על ידי MarketWatch צפו נתון של 222,000. הממוצע החודשי היציב יותר של תביעות חדשות ירד ב - 1,250 ל - 224,250. מספר האנשים המפוטרים מדי שבוע כבר נופל במשך שנים, לרמות האחרונות שנראו בסוף שנות ה -60 ובתחילת שנות השבעים. תביעות מתמשכות, למשל, המייצגות את מספר האנשים שכבר גובים דמי אבטלה, ירדו ב -49,000 ל -1.69 מיליון בתחילת יוני לגעת ברמה הנמוכה ביותר מאז סוף 1973.

 

במקביל פורסמו מחירי היבוא בארה"ב, שעלו ב -0.6% בחודש מאי וב -4.3% בשנה האחרונה. המחירים הגבוהים יותר עבור דלק ויבוא דלקים הובילו את ההתקדמות החודשית. מחירי הייצוא בארה"ב עלו ב -0.6% במאי וב -4.9% ב -12 החודשים האחרונים.

 

כמו כן דווח בארה"ב כי מכירות קמעונאיות ומזון לחודש מאי 2018 הסתכמו ב-502.0 מיליארד דולר, עלייה של 0.8% מהחודש הקודם.

 

המלאים העסקיים בארה"ב עלו ב-0.3% בחודש אפריל, והתאוששו מירידה שנרשמה בחודש הקודם. כך דיווחה היום מחלקת המסחר בארה"ב. המכירות עלו ב-0.4% באפריל. היחס בין המלאי למכירות נותר ללא שינוי ברמה של 1.35. לפני שנה עמד יחס זה על 1.38. עלייה במלאים העסקיים מוסיף לתמ"ג.

 

הצפי לכלכלת ארה"ב חזק, אך מדיניות המסים וההוצאות של ממשלת ארה"ב הופכת את התמריצים לחזקים ביותר מאז ממשל ג’ונסון. כך עולה מדוח שפרסמצה קרן המטבע הבינלאומית על כלכלת ארה"ב. "הצפי בטווח הקרוב הוא חזק וכולל צמיחה חזקה ויצירת מקומות עבודה," נמסר בדוח הקרן. הסיכונים שמזהה הקרן כוללים חוב ציבורי גדול יותר, סיכון גדול יותר להפתעה באיפלציה הסיכון למיתון בעתיד והסלמה במתיחות הגלובלית. עוד הוסיפה הקרן כי הגרעון התקציבי "לא יאפשר השקעות במגוון רחב של רפורמת דרושות, ביניהן השקעה בתשתיות אשר יובילו לעלייה ברמת החיים". הפד יצטרף להעלאת את רמת הריבית בקצב מהיר יותר על מנת לעמוד ביעדיו, סיכמו בקרן המטבע הבינלאומית.

 

אתמול הסיר בית המשפט הפדרלי את המכשולים לקראת עסקת המיזוג בין AT&T ל-טיים וורנר, מה שגורם להערכות בשווקים כי עסקה בסדר גודל כזה, אם תצא לפועל, תעיר גל של מיזוגים ורכישות בענף. היום פורסם בכלי התקשורת בארה"ב כי קומקאסט הציעה 65 מיליארד דולר תמורת טוונטי פירסט סנטורי פוקס.

 

מניות הפיננסים ממשיכות לרכז עניין לאחר העלאת הריבית אתמול והכוונה של הפדרל ריזרב להעלות את הריבית בארה"ב פעמיים נוספות. צריך לזכור שככל שסביבת הריבית עולה, כך משתפרים ביצועי המערכת הבנקאית. מרכזות עניין: מניות ג’י.פי מורגן צ’ייס, בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש