"גם בחודש מאי המשיך בנק ישראל "לשבת על הגדר" ולהימנע מהתערבות במסחר במט"ח למרות התחזקות של השקל ביחס לסל המטבעות במהלך החודש". כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון. להלן עיקרי הדברים:

 

"מקרו: בחודשים האחרונים ניכרת עצירה במגמת העלייה ביתרות המט"ח של בנק ישראל ואף נרשמה ירידה קלה. הדבר משקף ככל הנראה שינוי בתנאים הבסיסיים של השקל: ירידה בעודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים, התמתנות מסוימת בתנועות ההון הנכנסות ועלייה בפער הריבית ארה"ב-ישראל.

 

"קרבתו של המשק לתעסוקה מלאה באה לידי ביטוי בעלייה קלה בשיעור האבטלה תוך התייצבות שיעור ההשתתפות בכוח העבודה. מידת האופטימיות בקרב החברות הפועלות בסקטור העסקי מצויה ברמת שיא.

 

"ניכרת האטה קלה בקצב התרחבות הצריכה הפרטית הבאה לידי ביטוי בין היתר בהאטה בקצב הגידול ברכישות בכרטיסי אשראי.

 

"הפד צפוי להעלות את הריבית השבוע ב 25 נ"ב נוספות. נראה כי נוסח ההודעה ישאיר דלת פתוחה לגמישות במדיניות המוניטארית בהמשך השנה. בתרחיש המרכזי, נראה כי הפד צפוי להסתפק ב 3 העלאות ריבית השנה.

 

"הודעת הריבית של ה ECB השבוע עשויה לכלול תאריך יעד לסיום תוכנית הרכישות של הבנק המרכזי. הצהרה על תאריך יעד עשויה להביא לעליית תשואות באג"ח מדינות הגוש תוך אפשרות לצמצום פער התשואה בין ארה"ב לגרמניה, שעלה חדות בשנה האחרונה. בתרחיש זה צפוי האירו לחזור ולהתחזק מול הדולר. תתכנה גם הצהרות, "מוסוות" , לגבי האיום של הרעה יזומה במצב התקציבי של איטליה, בעיקר, וספרד, במידה פחותה.

 

"אג"ח ממשלתי: עליית התשואות בעולם הביאה לעליית תשואות השבוע בשוק המקומי, למעט בצמודי המדד הקצרים ביותר. ציפיות האינפלציה רשמו עלייה מחודשת על רקע ירידות שערים חדות יותר בשקלים הלא צמודים. במהלך החודש האחרון נרשמה בסך הכול יציבות ברמת התשואות בשוק המקומי. סביבת התשואות המקומיות צפויה לשמור על יציבות בתקופה הקרובה על רקע היציבות הצפויה בריבית בנק ישראל לצד היציבות הצפויה בתשואות הארוכות בארה"ב.

 

"אנו ממשיכים להמליץ על מח"מ של 5 שנים. אנו ממליצים על מתן עדיפות להשקעה בשקלים הלא צמודים. לאחרונה ניכרת עצירה בירידת פערי התשואה השליליים בין אג"ח ממשלת ארה"ב לאג"ח ממשלת ישראל לפחות בכל הקשור לחלק הבינוני – ארוך של העקום. אנו לא צופים צמצום משמעותי בפער התשואה, לפחות לא בתקופה הקרובה, כל עוד בנק ישראל צפוי להמשיך ולשמור על הריבית ברמת השפל", סיכם רזניק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש