מדד ת"א 25
אחרי בניה של פסימיות גדולה ראינו במסחר של שבוע שעבר את התיקון המינימאלי הראשון, והבלתי נמנע. חשבתי שנראה אותו סביב 1394, והוא קרה סביב 1404, אבל, עשרת הנקודות האלו אינם משנים הרבה מן התמונה הכללית, דהיינו מדד פצוע אנושות המנסה להראות סימני חיים. אפילו אם סימני החיים האלו מהווים חלק מן התנועה האנטי מגמתית.
והיכן הסתיים שבוע המסחר? בדיוק במקום ההגיוני ביותר טכנית. זאת אומרת ברמת התמיכה הישנה של 1430 אשר הפכה, ולא במפתיע, לרמת התנגדות. נא ראו את 1 סגול בגרף היומי המצורף. שימו לב שהעלייה הזו עדיין לא הגיעה לגודל המינימאלי של שליש, כפי שסרגל ה-Fibonacci השחור מראה לנו היטב.
כמו כן, ציירתי כמה קווי מגמה מקבילים לקו המגמה התומך 2 כחול, והנה המחיר נמצא ממש מתנגד לראשון מביניהם. כל זה כאשר אנו רואים התאוששות באינדיקאציה. התאוששות מסויגת. הן בזרימת ההון, ב-2 סגול, המראה עדיין יציאת כסף מן המדד, והן במומנטום, ב-3 סגול, הנמצא עדיין בתאוצה שלילית.

מדד ת"א 25 – גרף יומי
לכן, לקראת השבוע הבא אומר כך:
כמו שנראה בהמשך, מדדי וול-סטריט החליטו לפרוץ מעלה, וזה עזר למדד שלנו להראות קצת חוזק יד אחרי תקופה קשה למדי. אבל, כאמור, אלו עדיין סימני בוסר של תיקון טכני. רק חזרה בטוחה מעל 1430, ורצוי בעזרת שיאים ושפלים עולים, ובמיוחד חזרה מעל הממוצעים הנעים, כל אלו ישכנעו הרבה יותר.
לשליליים העבודה קלה הרבה יותר: עליהם לגרום למדד לרדת מתחת ל-1400, לכיוון 1394 והלאה, על מנת לומר לנו שלפנינו תקופה שלילית ממושכת יותר.
ועכשיו כמה מילים על ה-דולר-שקל
לעומת המניות אצלנו, הדולר האמריקאי שלנו היה חיובי רק בחלקו השני של השבוע, וגם זה בקושי. הצבע הירוק נראה בזירה הזו רק בימי חמישי ושישי כאשר רק ביום השישי ראינו איום כלשהו על רמת המחיר העגולה והחשובה סביב 3.80.
מה שכן הוצג השבוע, ושבהחלט ניתן למנותו כאלמנט טכני חשוב ביותר, היא העמידה האיתנה מעל 3.77. כפי שראינו בעבר, אזור זה של מחיר היה ונשאר קריטי למדי, כפי שהחיצים הסגולים מראים. נא ראו את 1 סגול בגרף היומי המצורף.
אגב, אם נשים את אותם חיצים על גבי המומנטום, ב-2 סגול, נראה שכל ניסיון של שבירה במחיר נעשה במומנטום נמוך יותר, וזה מעניין במיוחד, ונוגד את מה שהיינו מצפים אם היינו אופטימיים כאן.
צמד דולר/שקל – גרף יומי
לכן, לקראת השבוע הבא אומר כך:
לאופטימיים ולפסימיים על הדולר האמריקאי אצלנו אותה רמה של קושי לשכנע אותנו ביכולתם להזיז דברים. זאת עקב העובדה שרמות המחיר הקובעות קרובות מאוד זו לזו, ומאוד קרובות למחיר הנכס עצמו.
רמות אלו ברורות מאליהן אבל אציין אותן בכל זאת:
שבירה מטה של 3.77 תייצר מבול של פקודות קטיעת הפסד, ותזרז מגמה יורדת.
פריצה מעל 3.80 תכניס תקווה לזמנים טובים יותר כאשר המכשול הבא יהפוך ליעד, דהיינו מעבר מעל הממוצעים הנעים.
ולבסוף, מדד המניות האמריקאי S&P500
בשבוע שעבר ציינתי שבמדד הזה הגענו לנקודת הכרעה, וכנראה שהשחקנים הקובעים הסכימו איתי והחליטו שאותה הכרעה תהיה הצגה נוספת של אופטימיות, וכוח חיובי. ימי שלישי, ורביעי, היו עוד תצוגה בולטת של אומנות המסחר הפשוט, הנקי, והמשכנע: מעבר כוחני של נרות מלאים מעל רמת התנגדות קשה במיוחד.
רמה, אשר דחתה את ניסיונות הפריצה תקופה ארוכה, ואשר גרמה למאמינים להפסיד כסף עד אותו רגע מכריע. נא ראו את 1 סגול בגרף היומי המצורף. אין ספק שפריצה זו מאושרת כרגע. הן על ידי היום הרביעי הגדול אבל גם עקב היומיים שלאחר מכן. אלו מהווים התנגשות של ההיצע והביקוש באזור הגבוה שלאחר הפריצה, עם תוצאה של עמידה איתנה.
גיבוי האינדיקאציה נמשך גם הוא: ב-2 סגול, המשך של מצב חיובי של הון לתוך המדד, וזאת לכל אורך הדשדוש. ובמומנטום, ב-3 סגול, ניתן לראות שחזרנו לתאוצה חיובית כאשר ה-מקדי היה חיובי (מעל ה-0) כל הזמן.
מדד S&P 500 – גרף יומי
לכן, לקראת השבוע הבא אומר כך:
עכשיו שהבנו את הכיוון, על השחקנים להוכיח יכולת המשך. אולי לא באותו קצב אבל בהחלט באותו כיוון כללי כאשר הם חייבים להראות לנו שאזור 2270 מהווה עכשיו רצפת בטון למחיר.
חזרה מטה מסביבה זו, ובמיוחד שבירה מטה של קו המגמה 1, יסמן משהו אחר לחלוטין, ויכניס הרבה ספקות בלב המהמרים בשוק המניות האמריקאי.
איחולי השקעות מניבות לכולם.
***
משה שלום מנתח שווקים פיננסיים, ולא יועץ השקעות מורשה. יובהר ויודגש כי כל האמור בכתבה, בניתוח שווקים זה, או בדוא"ל המוגש כאן, אינו מהווה ייעוץ השקעות, המלצה לפעולה מכל סוג שהוא, ואין בו שום אלמנט הלוקח בחשבון את הנתונים של הקורא, או המשתמש בחומר, ואינו מתחשב בצרכים הייחודיים לו. במידע, בניתוחים, בכל האמור כאן, או בחלקיו, אין, בכל אופן שהוא, חוות דעת, או העדפה, אשר אמורה להביא להשקעה כל שהיא במכשירים, כלים, ניירות ערך, או כל נכס פיננסי או אחר. יובהר ויודגש עוד, כי על הקורא, או המשתמש, לבדוק את המידע המתפרסם כאן, לאמת אותו, ולבחון את מידת התאמתו לצרכיו, להעדפות ההשקעה שלו. כמו כן, אין בחומר הכתוב, או המוצג, כדי להבטיח רווח, או תשואה, מכל סוג שהוא. יובהר, ויודגש עוד, כי במידע הנמסר כאן, עלולות ליפול טעויות, וכי אפשר שיחולו בו שינויים המתחוללים ללא אתראה מוקדמת. אפשר שגם יימצאו סטיות, בשיעור כזה או אחר, בין המתואר, או המצוין, בחומר הכתוב, לבין מצב הנכסים בפועל. יודגש ויובהר עוד, כי קבלת ההחלטה בדבר השקעה מכל סוג שהיא, במידה ונעשתה לאחר קריאת הכתוב בניתוחים המוצגים כאן, או על סמך נתוני שוק המוצגים בכתוב, היא על אחריותו של הקורא, או המשתמש, בלבד.