חברת מנדלסון הספקה טכנית, מקבוצת קמן אחזקות, שבשליטת רוני אלרואי, השלימה בהצלחה הנפקת איגרות חוב וגייסה סכום כולל של כ-60 מיליון שקל. בשני שלבי ההנפקה, המוסדי והציבורי, נרשמו ביקושי יתר בהיקף כולל של כ-107 מיליון שקל – כ-78% מעל לכמות האג"חים שהוצעה לציבור.
איגרות החוב שהונפקו הן מסדרה חדשה (סדרה ב’) והן צמודות למדד המחירים לצרכן ועומדות פרעון ב-4 תשלומים שווים בין השנים 2013-2016 ונושאות ריבית שנתית בשיעור שנתי של 6.1%, הנמוך משיעור הריבית המקסימלית שהוצע ערב ההנפקה, ושעמד על 6.8%. את ההנפקה הובילו החתמים מנורה-מבטחים, כלל חיתום ואקסלנס.
יצויין, כי סדרת האג"ח החדשה מתווספת לסדרה א’ של איגרות החוב של מנדלסון, הנסחרת כיום בתשואה שנתית ברוטו לפדיון בשיעור של כ-3.85% ועומדת לפרעון ב-3 השנים הקרובות.
גיורא ענבר, יו"ר מנדלסון, מסר היום: "קבוצת קמן וחברת מנדלסון מודות למשקיעים על האמון שהביעו בהן ובפעילותן בתחום המים. בכוונתנו לנצל את תמורת ההנפקה להמשך הרחבת הפעילות בתחום המים, שהינו אחד משני התחומים המרכזיים בהם בחרה קבוצת קמן להתמקד, לצידו של תחום התעשיות הביטחוניות. לקמן יש כיום הכנסות בהיקף של למעלה מ-500 מיליון שקל ממכירות של מוצרים בתחום המים, שאנו רואים בו פוטנציאל צמיחה משמעותי לשנים הבאות".