במבצע "קק"ל - על הגל" נעצר ושוחרר בערובה קבלן כריתת עצים בקק"ל שהעלים הכנסות בסך כ- 2 מיליון ₪ ניקולא פיליפ, קבלן כריתת עצים בקק"ל, החשוד בהעלמת הכנסות בסכום של כ- 2 מיליון ₪, נעצר ושוחרר אתמול בתנאים מגבילים, בבית משפט השלום בתל-אביב, כב’ השופט יובל גזית.
בבקשת המעצר, שהוגשה ע"י היחידה הארצית מודיעין שטח וחקירות, רשות המסים בישראל, מצוין כי לחשוד רישיון לכריתת עצים ביערות קק"ל, רישיון המקנה לו להוציא את העצים הכרותים מהיערות ולמכור אותם ללקוחות שונים וכן יש לו רישיון להעתקת עצי זית, המוגנים עפ"י החוק.
לפי הבקשה, במסגרת פעילות מודיעינית עלה חשד לפיו נוהג החשוד למכור את העצים הכרותים במזומן, בעיקר לתושבי השטחים, ועפ"י החשד, למעלה ממחצית המכירות לא מדווחות לרשות המסים. כמו כן, עפ"י החשד, מכר החשוד את עצי הזית ללקוחות שונים, בעיקר לבעלי בתים צמודי קרקע, מבלי לדווח על מלוא פעילותו זו לרשות המסים.
שלשום נפתחה החקירה הגלויה, החשוד נחקר והתקבלו מסמכים מקק"ל אודות פעילותו.
כמצוין בבקשה, מבדיקת ספרי החשבונות של החשוד והצלבתם עם נתוני קק"ל, נמצא הפרש של 6,500 טון עץ בשנים 2003 – 2004. מחשבוניות החשוד עלה כי מחיר ממוצע לטון עץ הוא 270 ₪, לפיכך, ההפרש של 6,500 טון מבטא הכנסות של כ- 1.7 מיליון ₪, שלא דווחו לרשות המסים. עוד נכתב בבקשה כי בהשוואה שנערכה בין מחזור הכנסותיהם של החשוד ורעייתו לבין חשבונות הבנק שלהם לשנים 2003 – 2005, נמצא הפרש בלתי מוסבר בסך של כ- 500,000 ₪, וזאת בתקופה שרעיית החשוד לא עבדה כלל.
בימ"ש השלום בת"א הורה אתמול על שחרור החשוד בתנאים מגבילים: ערבות עצמית בסך 500,000 ₪, ערבות צד ג’ בסך 200,000 ₪, ערבות בנקאית או מזומן בסך 50,000 ₪, צו עיכוב יציאה מהארץ ל- 180 יום ועוד.