בנק פועלים מדווח הבוקר על תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2009 כולה. נמשך השיפור ברווח הנקי, שעלה ברבעון הרביעי של שנת 2009 לסך של 467 מיליון ש"ח לעומת 425 מיליון ש"ח ברבעון השלישי, ובהשוואה להפסד של 363 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בשנת 2009 הסתכם הרווח הנקי בסך של 1,316 מיליון ש"ח, בהשוואה להפסד של 895 מיליון ש"ח בשנת 2008.
נמשך גם השיפור בשיעור תשואת הרווח הנקי להון עצמי שעלה ברבעון הרביעי ל- 9.4% לעומת 8.8% ברבעון השלישי, ובהשוואה לתשואה שלילית ברבעון המקביל אשתקד. בשנת 2009 הגיע שיעור תשואת הרווח הנקי ל- 6.7%, בהשוואה לתשואה שלילית בשנת 2008.
הרווח מפעילות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים הסתכם ברבעון הרביעי ב- 2,012 מיליון ש"ח לעומת 1,779 מיליון ש"ח ברבעון הקודם ו- 1,242 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בשנת 2009 הסתכם הרווח מפעילות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים ב- 6,718 מיליון ש"ח בהשוואה ל- 3,256 מיליון ש"ח בשנת 2008.
ההכנסות התפעוליות והאחרות הסתכמו ברבעון הרביעי ב- 1,499 מיליון ש"ח לעומת 1,359 מיליון ש"ח ברבעון הקודם ו- 1,013 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בשנת 2009 הסתכמו ההכנסות התפעוליות ב- 5,251 מיליון ש"ח, בהשוואה ל- 4,655 מיליון ש"ח בשנת 2008.
ההון הכולל לרכיבי סיכון (הלימות ההון) לפי באזל 2 עמד בסוף שנת 2009 על שיעור של 13.67%. ההון הכולל לרכיבי סיכון לפי באזל 1 לשנת 2009 עמד על שיעור של 13.68%, בהשוואה ל- 13.33% בסוף הרבעון הקודם ו- 10.92% בסוף שנת 2008. שיעור זה גבוה מהיעד שקבע דירקטוריון הבנק לסוף שנת 2009 (12%).
יו"ר הבנק, יאיר סרוסי, אמר:
"שנת 2009 נפתחה בחששות כבדים לגבי רמת העמידות של המערכות הפיננסיות העולמיות וגלישה של העולם למיתון, אך הממשלות והבנקים המרכזיים ברוב המדינות המפותחות נקטו פעולות נחרצות ומתואמות, שהביאו להתייצבות. עם זאת, היציאה האיטית מהמיתון עדיין מלווה בחששות לנוכח העלייה בגירעונות וביחס החוב לתוצר, ולנוכח שיעורי האבטלה הגבוהים בארה"ב ובאירופה. אנו צופים אתגר לכלכלה העולמית לקראת המעבר לשנת 2011 עם התגברות הצורך של ממשלות המדינות המפותחות לגמול את כלכלותיהן מתוכניות התמרוץ רחבות ההיקף.
ישראל היתה בין המשקים הבודדים במערב שפגיעת המשבר בהם היתה קלה יחסית, וכבר מהרבעון השני של שנת 2009 חזרה ישראל לשיעור צמיחה חיובי. מצב המשק השתפר למעשה באופן יחסי וישראל מהווה כיום יעד השקעה אטרקטיבי לקראת כניסתה הצפויה ל OECD ולמדדי המדינות המפותחות.
שנת 2009 היתה שנה של שינויים ותמורות בבנק הפועלים. במהלך שנה זו נכנסתי לתפקיד היו"ר, והובלתי את תהליך המינוי של ציון קינן לתפקיד המנכ"ל.
ביחד החזרנו את הבנק לתוואי של רווחיות וצמיחה, ובנינו צוות הנהלה חדש, המשלב את המיטב שבכישרונות הניהוליים של בנק הפועלים עם מנהלים מצטיינים שהצטרפו אל שורות הבנק מארגונים אחרים.
הדגשנו את נושא הערכים בפעילות הבנק, את חשיבות האמון והשקיפות ואת עבודת הצוות שהנה המפתח למיצוי הסינרגיות ולהצלחת הבנק.
פעלנו בצורה מהירה לגייס הון ולחזק את הלימות ההון של הבנק. סיימנו את השנה עם יחס הלימות הון של 13.7%, גבוה משמעותית מיעד הדירקטוריון שעמד על 12%. יחס ההון הראשוני שלנו עמד בסוף השנה על 8.6%.
גיבשנו בהנהלה ובדירקטוריון תוכנית אסטרטגית לבנק שנועדה לבנות את התשתיות להשגת היעדים ארוכי הטווח שלנו: יעדים של רווח ושל תשואה, תוך שמירה על רמת סיכון נאותה.
תוכנית זו מבוססת על הכיוון האסטרטגי אותו התוויתי עם כניסתי לתפקיד היו"ר, אסטרטגיית Back to Basics - חזרה למקורות העוצמה ההיסטוריים של בנק הפועלים - בהם בשילוב עם יוזמה וחדשנות.
אני משוכנע כי תוכנית זו תוביל אותנו להישגים חדשים, תוך שמירה וטיפוח של הקיים, ותבסס את מובילותו של בנק הפועלים במשק הישראלי.
כבנק מוביל אנו מחוייבים למעגלים רחבים של מחזיקי עניין: לבעלי המניות שלנו; ללקוחותינו, ממשקי הבית ועד לחברות הגדולות במשק; לעובדי בנק הפועלים, הממשיך להיות, לגאוותנו, מקום העבודה המועדף בסקטור הפיננסי; ולקהילה בה אנו פועלים וממנה אנו שואבים את כוחנו, ושאנו ממשיכים לתרום לה בקידום מגוון רחב של נושאים חברתיים וסביבתיים."