שוק המניות בתל אביב סיים את חודש יולי באווירה חיובית. השבוע ללא נרשמו תנודות משמעותיות כאשר מדד המעו"ף נותר ללא שינוי ואילו מדד 100 המניות הגדולות בת"א איבד 0.4% מערכו. על המסחר השפיע כמובן המתרחש בארה"ב כאשר מחד הדו"חות הכספיים של החברות בארה"ב לרבעון השני המשיכו להתפרסם ונכון לעכשיו מרבית החברות עוקפות את תחזיות האנליסטים מה שהוביל לעליות שערים בשוקי המניות במרבית ימות השבוע. מנגד, היו אלה נתוני המאקרו שהמשיכו לאכזב ומיתנו את העליות. ובישראל, העלאת הריבית של בנק ישראל, האירוע המשמעותי של השבוע, לצעד זה אין שום משמעות לשוק המניות כל עוד הריבית היא ברמה נמוכה כל כך.
יתר הנתונים: מדד יתר 50 התחזק ב-2.4%, מדד הבנקים עלה ב-2.3%, תל-טק 15 עלה ב-0.6%, נדל"ן 15 הוסיף 1.7% לערכו מדד הביומד סיים בירידה של 0.6%.


שוק המניות זול יותר מאשר יקר. על רצף שבים 0 ל-100 נקודות (100 היקר ביותר), השוק ניצב כיום להערכתנו ברמה של 45 נקודות. הריבית הנמוכה ומיעוט האלטרנטיבות בשוק האג"ח, בהחלט תומכים במגמה חיובית בשוק המניות וההעדפה היא למניות שמחלקות דיבידנדים עם תשואת דיבידנד גבוהה. האיום העיקרי האורב לשוק המניות, מעבר לסיכון המקומי של ישראל, הוא הסיכון שהכלכלה האמריקאית תאט את מהלכה והאמצעים שיינקטו כדי לבלום זאת לא יצלחו.


רמת הסיכון והתנודתיות באפיק המנייתי נותרה גבוהה בטווח הקצר כשברקע פרסום הדו"חות הכספיים בארה"ב ולכן חשיבות הסלקטיביות גוברת בימים אלה. לטווח הבינוני, אנו ממשיכים להאמין, כי האלטרנטיבה העדיפה היא האפיק המנייתי, זאת גם מאחר שרמת הריביות בשווקים צפויה להישאר נמוכה עוד תקופה ארוכה וישנן מניות אשר הגיעו לרמות אטרקטיביות להשקעה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש