בורסת ת"א נעלה את יום המסחר האחרון לשבוע בירידות שערים, על רקע פתיחה יציבה בוול סטריט, כאשר המדדים קרובים מרחק נגיעה משיא כל הזמנים.
בתום היום סגר מדד ת"א 25 בירידה של 0.5% לרמת 1214 נקודות, ת"א 100 עלה ב- 0.46% לרמת 1151 נקודות והתל-טק ננעל בעלייה של 0.38% לרמת 279 נקודות.
המדד המשולב למצב המשק לחודש פברואר עלה ב-0.2%; נתון חודש ינואר עודכן כלפי מעלה. העלייה במדד התרחשה הודות לעלייה במדד הייצור התעשייתי, במדדי היבוא, במדד הפדיון של המסחר והשירותיים וביצוא השירותים. עלייה זו מותנה על ידי ירידה של מדד יצוא הסחורות.
בלאומי מעריכים כי קצב עליית הריבית בישראל צפוי להיות איטי מאשר נחזה לפני חודשים אחדים. בבנק מעריכים כי בחודשים הקרובים צפויה האינפלציה לחזור לתחום היעד הממשלתי של 1% עד 3%.
טבע עלתה ב- 3.2%. ענקית הגנריקה זכתה במכרז לרכישת רציופארם הגרמנית ותשלם בעבורה סכום של 3.62 מיליארד אירו. יואב בורגן לידר שוקי הון סבור, כי הפעם טבע תצטרך לעבוד קשה במיוחד על מנת לממש את הפוטנציאל הטמון ברכישתה של רציופארם, לאור בעייתיות המודלים העסקיים של החברות הגנריות הגרמניות ולנוכח ההוצאות הגבוהות מאוד אשר תהיינה כרוכות ברכישה.
כיל ירדה ב- 0.3%. החברה חתמה על הסכם עם לקוח בהודו לאספקת מיליון טון אשלג במשך שנה במחיר 370 דולר לטון. מדובר בחוזה האספקה הגדול ביותר לאשלג שכיל חתמה מאז ומעולם עם לקוח כלשהו לתקופה של שנה.
מליסרון ירדה ב- 3.1%. רווחי החברה זינקו ל- 374 מיליון ₪ ב- 2009 לעומת 142 מיליון ₪ אשתקד. ההכנסות מדמי שכירות ואחרות הסתכמו לסך של 382 מיליון ₪ לעומת 283 מיליון ₪ המהוות גידול של כ-35%. במגדל שוקי הון מאוכזבים מתוצאות הרבעון אשר הושפעו משינויי סיווג והיו מתחת לתחזיות, ממליצים החזק במחיר יעד של 92.5 ש’.