יום המסחר הראשון לשבוע בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים במחזור דליל, כאשר עיני המשקיעים נשואות למחר, לפתיחת המסחר באירופה ובארה"ב. המשקיעים מעודדים מהשיאים שנרשמו ביום ו’ בוול סטריט, זאת על אף שמניות הארביטרז’ חזרו מניו יורק בפער שלילי של 0.24% על המעו"ף. במהלך סוף השבוע נחתם הסכם הפסקת אש באוקראינה, אך אובמה בכל זאת מתכוון להמשיך ולהטיל סנקציות כלכליות על רוסיה כאשר הנפגעת העיקרית מלבד רוסיה מהסנקציות היא אירופה. אצלנו טסה היום פרוטליקס, כנראה בעקבות כתבה חיובית על טכנולוגיית החברה. מחזור המסחר עומד בשעות הצהריים על כ-310 מיליון ש"ח.

 

 בזק מובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א 100 בעליות, ואחריה כיל , פרוטליקס בעקבות הפרסומים בסוף השבוע, טבע שהשיקה בסוף השבוע בארה"ב גרסה גנרית לטבליות Baraclude עם מכירות שנתיות של כ-328 מיליון דולר בארה"ב, והבנקים דיסקונט ולאומי . ת"א 25 ות"א 100 

 

פרוטליקס מזנקת כאמור, ומובילה את העליות בקרב מניות ת"א 100, ככל הנראה על רקע כתבה ששודרה בסוף השבוע בערוץ 2, והציגה את פלטפורמת החברה ככזו שיכולה לתת מענה להתפשטות מגפת האבולה באפריקה. עם זאת, העליות במניה הולכות ומתמתנות. בעקבותיה עולות טאואר , פוטומדקס , פלוריסטם , אלוט תקשורת  ואפריקה . סיליקום מובילה את הירידות, ואחריה יורדות וילאר , איזיצ’יפ , נייר חדרה לאחר שנודע כי חברה־אחות נוספת תתמודד על הקמת תחנת כוח נייר חדרה, פריון ולייבפרסון .

 

מחוץ לת"א 100, ווקסיל ביו נופלת בעקבות דחיית המועד להשלמת הסכם השקעה בהיקף 2 מיליון דולר בחברה ל-6 באוקטובר.

 

בלידר מעריכים היום כי בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית (כנראה לא לפני סוף 2015) כחצי שנה אחרי העלאת ריבית הפד, זאת בשל אינפלציה נמוכה יותר בישראל (כפי שאירע גם בשנת 2007). בנוסף, אומרים הכלכלנים כי במקביל לצמצום ברכישת אג"ח על ידי הפד (ירידה בביקוש), מסתמנת ירידה בהנפקות הממשלה (ירידה בהיצע) בשל קיטון בגרעון התקציבי.

 

בהמשך לדיווחים בעיתונות הכלכלית הבוקר, פוקס אישרה כי הקבוצה מקיימת מו”מ מתקדם עם בעלת המותג העולמי "מנגו", חברת PUNTO הספרדית, לקבלת הזיכיון בישראל. בחברה מציינים כי טרם נחתם הסכם.

 

לאחר רכישת חברת ג’יניו, צופים עתה בסומוטו הכנסות של כ-23 מיליון דולר במחצית השנייה, ואילו צפי הרווח התפעולי למחצית עומד על כ-6 מיליון דולר. תחזית הכנסות על בסיס פרופורמה עבור שנת 2014 כולה עומד על כ-37.7 מיליון דולר, וצפי הרווח התפעולי על כ-9 מיליון.

 

 בריינסוויי קיבלה אישור IRB (מקביל לאישור ועדת הלסינקי) לניסוי פוסט-מרקטינג בדיכאון בשיתוף עם HCP. הניסוי צפוי להתחיל בשבועות הקרובים בקליניקות של HCP בקליפורניה, ארה"ב. בחברה פועלים לקדם מחקרי פוסט מרקטינג נוספים כחלק מהאסטרטגיה שלה לחדירה לשווקי ארה"ב ואירופה.

 

 אפקון החזקות מדווחת כי הצעתה של החברה הבת בבעלות מלאה של החברה (בעקיפין) זכתה במכרז שפרסם בחו"ל תאגיד בתחום האנרגיה להתקשרות בהסכם מסגרת, לתקופה של ארבע שנים, להתקנת מערכות לגילוי אש וגז, במתקנים של המזמינה בחו"ל. היקף העבודות מכח המכרז הוערך על ידי המזמינה בכ-30 מיליון אירו.

 

אופנהיימר אומרים בסקירה על מניית קמהדע בעקבות הכישלון בתוצאות ניסוי פאזה 2/3 ב-AAT באינהלציה, כי ”התמחור הנוכחי של המנייה משקף היטב את פוטנציאל עסקי הליבה של החברה”. להערכת מחלקת המחקר של בנק ההשקעות, תוצאות הניסוי לא יוצרות תמונה משכנעת של יעילות, והם זהירים בנוגע למוכנות EMA לתמוך בטיעוני הנהלת קמהדע.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש