המסחר ליום האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לנטייה לירידות שערים אמש בניו יורק והנעילה הירוקה באירופה על רקע החדשות האופטימיות בדבר רגיעה בין רוסיה לאוקראינה. החוזים העתידיים על ניו יורק יציבים בשעה זו, והחוזים על אירופה מעורבים. באסיה נרשמות ירידות שערים הבוקר. במהלך יום המסחר אתמול בתל אביב שבר מדד המעו"ף את את שיא כל הזמנים שנקבע באפריל האחרון, ועמד בשיאו על למעלה מ-1,426.5 נק’. היום ינסה ת"א 25 לשבור שוב את השיא ולסגור את השבוע עם שיא חדש.
מניות "לוויתן" ובראשן קבוצת דלק ימשיכו לרכז את עניין המשקיעים בתגובה לעסקת הענק ההיסטורית לאספקת גז טבעי לירדן למשך 15 שנה, בהיקף של כ-15 מיליארד דולר. קמהדע תבלוט לקראת פרסום תוצאות מחקר סופיות הצפויות בצהריים. אפריקה תמשיך במומנטום של הימים האחרונים. איזיצ’יפ, פוטומדקס וסיליקום צפויות לרדת לאור פערי ארביטראז’ שליליים, וטבע ששבה עם פער 0.8% חיובי תעלה בפתיחה.
המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור במגמה מעורבת בנטייה לירידות שערים, לאחר יום מסחר שנפתח באופן חיובי אך המשיך במגמה מעורבת לאחר פרסומי המאקרו, ביניהם ספר הבז’. מדד ה-S&P ירד ב-0.08% ל-2,000.74. מדד הנאסדק ירד ב-0.56% ל-4,572.57 ומדד הדאו עלה ב-0.06% ל-17,078.41. מספר הבז’ שפרסם הבנק הפדרלי בארה"ב עולה כי כלכלת ארה"ב המשיכה לצמוח בקצב מתון לתוך סוף חודש אוגוסט, כאשר רק שוק הדיור משתרך מאחור. הזמנות מוצרי המפעלים זינקו ב-10.5% ביולי ל-558.3 מיליארד דולר, בעיקר בתגובה לעלייה חדה בחוזים למטוסים מסחריים.
סוף למתיחות בגבול רוסיה-אוקראינה? נשיא אוקראינה פורושנקו הודיע אתמול כי הגיע להסכמות על הפסקת אש קבועה במזרח אוקראינה עם הנשיא הרוסי פוטין. בהמשך שינו וסייגו בקייב את נוסח ההודעה. מנגד, ברוסיה טענו כי נשיאי המדינות לא הסכימו על הפסקת אש באוקראינה, מכיוון שרוסיה כלל לא מהווה צד בלחימה – אלא דנו בצעדים שיתרמו להפסקת אש בין המיליציות וכוחות הביטחון האוקראינים. פוטין קרא לבדלנים להפסיק להתקדם בשטח ולצבא אוקראינה לסגת. בהמשך הודה פוטין כי סוכמו קווי מתאר להפסקת אש.
עסקת ענק בתחום הגז הטבעי: אתמול נחתם מסמך הבנות בין נציגי ממלכת ירדן לבעלי החזקות במאגר "לוויתן". לפי דיווחים, העסקה בהיקף למעלה מ-15 מיליארד דולר תאפשר אספקת גז טבעי מישראל לירדן למשך 15 שנה. שר האנרגיה סילבן שלום ברך: "ישראל הופכת למעצמת אנרגיה, אשר תספק את צרכי האנרגיה של שכנותיה".
קמהדע צפויה כאמור לרכז עניין במסחר לאחר שהודיעה הלילה כי תציג תוצאות סופיות מניסוי פאזה 2/3 ב-AAT באינהלציה היום, 4.9.14, ב-14:00.
אתמול נודע כי בית המשפט הגבוה בבריטניה פסק לטובתה של טבע בעתירתה נגד חברת התרופות אסטרה-זנקה בנוגע לתוקפו של פטנט אירופי על תרופת ה-Symbicort של אסטרה-זנקה במינון קבוע ומשולב של פורמוטרול ובודסונייד - לטיפול באסתמה ואלרגיה של האף. בית המשפט הסכים עם טבע שהפטנט של אסטרה-זנקה המכסה את ההתוויה הזו של Symbicort נחשב מובן מאליו ודחה את התיקונים לפטנט מצד אסטרה-זנקה על בסיס העובדה שהם מוסיפים חומר.
חברת הפארמה גם הודיעה אתמול על השקתה של ה-SYNCareTM - מערכת תמיכה להזרקה ביתית עבור חולי לוקמיה.