ליקויים ב- 35% מהעסקים שבוקרו ועיקול 22 כלי רכב של בעלי חוב במסגרת פעילות שטח שנערכה באזור נתניה. פעילות שטח נערכה בשבוע שעבר ע"י משרד השומה נתניה, רשות המסים בישראל. הפעילות נערכה בתחום השיפוט של פקיד השומה וכללה את הערים נתניה, קלנסואה, טייבה וישובים נוספים.
במהלך הפעילות יצאו לשטח 12 צוותי ניהול ספרים שביקרו כ- 100 עסקים בענפי מסחר ושירותים. מסיכום תוצאות הפעילות עולה כי ב- 35% מהעסקים נמצאו ליקויים וב- 23% מהם לא נרשמו תקבולים או לא נוהלו ספרים כלל. כמו כן עוקלו ע"י היחידה הארצית לאכיפת הגביה 22 כלי רכב של חייבים. 5 מהם שוחררו לאחר תשלום החוב. סך הכל נגבו מחייבים במהלך המבצע 1,183,533 ₪. במבצע נטלו חלק כ- 40 עובדים, בהם מבקרי ניהול ספרים ממשרדי שומה ברחבי הארץ, חוקרים, עובדי היחידה הארצית לאכיפת הגבייה ושוטרים בשכר.
בהכנות למבצע שולבו עסקים בהם היה מידע מודיעיני. כמו כן נערכו קניות מקדימות ב- 27 עסקים.
מקרים מיוחדים:
במוסך לפחחות רכב בעיר קלנסואה נמצא כי לא נרשמו תקבולים מתחילת החודש. מתשאול וחקירת הנישום נמצא כי תקבולים בסך של לפחות 3,050 ₪ לא נרשמו.
במסעדה באזור התעשייה בטייבה נמצא כי התקבולים נרשמים במלואם אך לא בקופה הרושמת, אלא בפיסות נייר המועברות לבעלים. יש לציין כי הביקורת הושלמה בסיוע השוטרים מאחר ובמהלכה הופנו איומים כלפי המבקרים.
במעדנייה בעיר טייבה נמצא כי סרטי הקופה הרושמת לא נשמרו מיום פתיחת העסק.