המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהשפעת המגמה המעורבת הבוקר בבורסות אסיה. בהמשך יקבעו את הטון המגמות בבורסות אירופה ובפתיחת שבוע המסחר בניו יורק, שם לא התקיים אתמול מסחר לרגל חופשת ה"לייבור דיי". החוזים העתידיים ירוקים הן באירופה והן בוול סטריט. השווקים ממשיכים לעקוב אחר המתיחות בזירת רוסיה-אוקראינה: בדלנים פרו-רוסיים תקפו אתמול צוותים של משמר החופים של אוקראינה בתקיפה ימית ראשונה מאז תחילת המשבר.
יום המסחר אתמול, הראשון לחודש ספטמבר בבורסה בת"א, ננעל במגמה חיובית, בהשפעת העליות באסיה על אף נתוני ייצור שליליים בסין, ועל רקע יציבות בבורסות אירופה. על המסחר באירופה העיבו גם נתוני מאקרו חלשים בבריטניה ובגרמניה. ת"א 25 עלה ב-0.71% ות"א 100 עלה ב-0.73%; גזית גלוב ריכזה עניין לאחר פרסום הדוחות, וטבע ריכזה עניין על רקע העלאת מחיר הקופקסון בכ-10%; בזק ואלקו הובילו את העליות, ואילו אבוג’ן ודסק"ש הובילו את הירידות.
גזית-גלוב שבשליטת נורסטאר דיווחה אתמול כי הרווח הנקי של החברה ברבעון השני ירד והסתכם ב-299 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 347 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה עלה ברבעון ל-146 מיליון ש"ח לעומת 60 מיליון במקביל ב-2013. ההכנסות מהשכרת מבנים ירדו ב-5% לכ-1.22 מיליארד שקל. החברה מחלקת דיבידנד בהיקף 79 מיליון ש"ח, 45 אג’ למניה, ב-1 לאוקטובר.
קב’ דורי שבשליטת גזית גלוב עברה ברבעון השני להפסד של 183 מיליון ש”ח לעומת רווח נקי של 6.3 מיליון במקביל ב-2013. סך ההכנסות ברבעון ירד ל-269.8 מיליון שקל, לעומת כ-450 מיליון במקביל בשנת 2013. החברה הודיעה בנוסף, כי התחייבויות גזית גלוב בנוגע לחיזוק ההון בדורי בניה נכנסו לתוקף.
אי.די.בי אחזקות זינקה אתמול ב-14% לאחר שדיווחה על רווח נקי של 1.7 מיליארד שקל ברבעון השני של השנה. מדובר ברווח חשבונאי כתוצאה מיישום הסדר החוב ולחברת ההחזקות עדיין אין הון עצמי חיובי.