שבוע המסחר בבורסה בת"א צפוי להיפתח הבוקר בעליות קלות בעקבות העליות במדדים בבורסות בניו יורק וחזרת מניות הארביטרז’ במגמה חיובית. כל המניות הכבדות במדד המעו"ף חוזרות חיוביות. היום הוא היום האחרון לדיווחי החברות על תוצאות הרבעון השני והוא גם יום המסחר האחרון של חודש אוגוסט. מניית פרוטליקס תבלוט על רקע הודעה חיובית בסוף השבוע.

 

מדדי המניות בארה"ב סגרו בעליות קלות ביום שישי לאחר נתונים כלכליים טובים אשר קיזזו את הדאגות מהמצב באוקראינה וחששות הטרור בבריטניה. מדד ה- S & P 500 עלה 6.63 נקודות, או 0.3%, כדי לסגור על 2,003.37 עוד שיא, ה- 32 במספר, השנה. מדד הדאו ג’ונס צבר 18.88 נקודות, או 0.1%, וסגר ברמה של 17,098.45 נקודות. מדד זה עומד רק כ-0.2%. מהשיא שלו. הנאסד"ק עלה ב- 22.58 נקודות, או 0.5%, ל-4,580.27. הוא סגר ברמה הגבוהה ביותר מאז מרס 29, 2000.

 

"הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון" כך על פי כלכלני בנק לאומי. הם ממליצים על משקל יתר משמעותי למניות חו"ל, לנוכח חולשת הביקושים המקומיים בישראל. במניות חו"ל הם ממליצים על חשיפת יתר לשווקים מתעוררים וחשיפת חסר ליפן. בנוסף, לאומי מקטינים את אירופה לחשיפת שוק (מחשיפת יתר) ומגדילים את משקל המניות בארה"ב לחשיפת שוק (מחשיפת חסר קלה). הסיבה לשינוי זה נובעת מפערי הצמיחה הצפויים בין ארה"ב ואירופה, לאור ההאטה בצמיחה באירופה.

 

כלכלני אגוד ממשיכים בהמלצתם להיחשף לאפיק המנייתי בתיק מייצג: 20%, בתיק ספקולטיבי: 32% , כאשר הם ממליצים על הסטה של 60% לחו"ל פני השקעה בישראל לאור המתיחות הביטחונית וצפי לעליות בחו"ל. בנוסף מומלצת השקעה במניות דיבידנד אמריקאיות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. חלוקה גיאוגרפית: 40% בארה"ב , 40% בגוש האירו-20% בבריטניה.

 

 כיל ואלבמרל הודיעו ביום ו’ כי הגיעו להסכם להקמת מיזם משותף לייצור מעכבי בעירה פולימריים FR-122P של כיל ו- GreenCrestשל אלבמרל. מעכבי בעירה אלו פותחו במטרה להחליף את מעכב הבעירה HBCD שהיה מעכב הבעירה המוביל לשימושי EPS ו- XPS אך מוצא משימוש בהדרגה במדינות האיחוד האירופי, ביפן, ובמדינות נוספות.

 

חברת פייזר וחברת פרוטליקס הודיעו בסוף השבוע כי רשות המזון והתרופות האמריקאית, ה-FDA, אישרה את תרופת אללייזו (טליגלוצראז אלפא) לטיפול בילדים. אללייזו מעתה מיועדת כטיפול אנזימי חלופי (ERT) ארוך טווח במבוגרים ובילדים המאובחנים כחולי גושה סוג 1. המנייה עלתה ביום ה’ בבורסה בניו יורק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש