כיל מדווחת הבוקר בהמשך להודעתה על החלטת דירקטוריון החברה בנוגע לבחינת הכדאיות הכלכלית שבהמשך ייצור מוצרים מסוימים, ובכללם, המגנזיום המתכתי, תרכובות ברום ומוצרי המשך של פוספטים, כי אתמול הנחה דירקטוריון החברה את הנהלת כיל לגבש וליישם תכנית התייעלות המיועדת לשפר באופן משמעותי את הרווחיות של חברת תרכובות ברום, ממגזר מוצרים תעשייתיים.

 

דירקטוריון החברה קבע, כי תכנית זו נדרשת נוכח השחיקה המתמשכת ברווחיות תרכובות הברום כתוצאה מירידה בביקוש למעכבי בעירה, צמיחה מבנית אטית בשוק העולמי, ירידת מחירים, התחזקות השקל ובנוסף על כל אלה ההתפתחויות המשמעותיות האחרונות הקשורות לפסק הבוררות החלקי בענין תשלום תמלוגים על מכירת מוצרי המשך, וביניהם תרכובות ברום, והאפשרות לאימוץ המלצות הביניים של ועדת שישינסקי, ככל שיעוגנו בחקיקה.

 

הנהלת כיל נערכת לגיבוש תכנית, כאמור, הצפויה לכלול צמצום עלויות כוח אדם ועלויות אחרות בחברת תרכובות ברום.

 

בחברה מבהירים כי אין כל וודאות, כי יעלה בידי החברה לגבש תכנית, כאמור, או שהתכנית תשיג את מטרותיה, כתוצאה מגורמים שונים ובכלל זאת מצב השוק, תחרות, רגולציה, יחסי עבודה ו/או כל אחד מגורמי הסיכון המאפיינים את פעילות החברה כמפורט בדוח השנתי. בנוסף, ליישום התכנית עשויה להיות השפעה שלילית על החברה, לרבות בשל אפשרות לסכסוכי עבודה עד כדי השבתה של מתקנים מסוימים.

 

כמו כן , דירקטוריון החברה הנחה את הנהלת החברה להיערך לסגירת מפעל המגנזיום בים המלח, החל מיום 1 בינואר 2017, ככל שהדיונים עם המדינה בסוגיות המס והתמלוגים לא יאפשרו את המשך פעילות מפעל המגנזיום.

 

הנהלת החברה הונחתה להבטיח את המשך ביצוע ההזמנות וההתחייבויות, הקיימות והעתידיות, של מפעל המגנזיום כלפי לקוחותיו, וזאת על מנת למנוע שיבושים בעבודת המפעל עד למועד סגירתו הסופי.

 

ההצדקה הכלכלית העיקרית להמשך פעילותו של מפעל המגנזיום בים המלח נובעת מהסינרגיות של המפעל עם מתקנים אחרים של החברה בסדום, המספקים למפעל והמקבלים ממנו חומרי גלם. ההפחתה בערך נטו של הסינרגיות נובעת כתוצאה מהכבדת נטל המס על הפקת מחצבים בישראל עד כה, ותכביד אף ביתר שאת ככל שיעוגנו המלצות הביניים של ועדת שישינסקי בחקיקה.

 

כתוצאה מההכבדות בנטל המס, כאמור, עצרה החברה את כל ההשקעות במפעל המגנזיום (שאינן בגדר השקעות הנדרשות על-פי דין). מכירות המגנזיום בשנת 2013 הסתכמו לסך של כ-115 מיליון דולר, והרווח הגולמי של חברת המגנזיום בשנה זו הסתכם לסך של כ-1 מיליון דולר. הרכוש הקבוע נטו של חברת המגנזיום נכון ליום
30 ביוני 2014 עמד על סך של כ-35 מיליון דולר והוצאות הפחת בשנת 2013 הסתכמו לכ-6 מיליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש