חברת אבגול מסכמת את פעילותה לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2014. הכנסות החברה הסתכמו בסך של כ-87.6 מיליון דולר, גידול של כ-6.1% וזאת בהשוואה להכנסות בסך של כ-82.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות נובע מגידול בכמות שנמכרה לעומת התקופה המקבילה אשתקד וכן מעלייה במחירי המכירה הממוצעים בתקופה.

 

הרווח הנקי למניה ברבעון השני עלה והסתכם ב-0.013 דולר לעומת רווח נקי של 0.01 דולר במקביל אשתקד. הרווח הנקי לבעלי מניות החברה עמד ברבעון השני על 3.8 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 3.7 מיליון ברבעון המקביל בשנת 2013.

 

הרווח הגולמי הסתכם בסך של כ-15.0 מיליון דולר ומהווה כ-17.1% מסך ההכנסות לעומת רווח גולמי של כ-14.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד אשר היווה כ- 17% מסך ההכנסות ולעומת רווח גולמי של כ-12.9 מיליון דולר המהווה כ-14.6% מסך ההכנסות ברבעון הראשון של 2014. ברבעון זה, מחירי המכירה עודכנו כלפי מעלה, בהתאם להסכמים שיש לחברה עם מרבית לקוחותיה בקשר עם מחירי הרכישה של חומרי הגלם.

 

הרווח התפעולי ברבעון השני הסתכם בכ- 7.8 מיליון דולר, כ- 8.9% מסך ההכנסות וזאת לעומת רווח תפעולי של כ- 8.2 מיליון דולר, כ- 9.9% מסך ההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד ולעומת סך של כ-6.3 מיליון דולר, שהיוו כ-7.1% מסך ההכנסות ברבעון הראשון של 2014. הירידה ברווח התפעולי ברבעון הנוכחי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, נובעת בעיקר מהירידה ברווח הגולמי המושפעת מאי היעילות התפעולית של אתר החברה בארה"ב ומהוצאות הלוגיסטיקה.

 

הוצאות המימון נטו ברבעון השני הסתכמו בכ- 1.8 מיליון דולר, המהווים כ- 2.1% מסך ההכנסות, לעומת הוצאות מימון נטו שהסתכמו בכ- 3.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד והיוו כ- 3.8% מסך ההכנסות.

 

ה- EBITDA המאוחד של החברה ברבעון השני הסתכם בכ- 12.5 מיליון דולר לעומת EBITDA של כ- 14.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד ולעומת EBITDA של כ-11.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2014. הירידה נבעה בעיקר מאי יעילות תפעולית במפעל בארה"ב , ומעלויות לוגיסטיקה גבוהות שנבעו מהצורך בתמיכה במכירות בארה"ב ורוסיה מהמפעלים האחרים.

 

תזרים מזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הסתכמה לכ-8.8 מיליון דולר לעומת 4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. עיקר העלייה נבעה מעלייה מתונה יותר בהון החוזר ברבעון הנוכחי לעומת הרבעון המקביל.

 

אבגול סיימה את הרבעון השני עם רווח נקי מאוחד של כ- 3.8 מיליון דולר, כ- 4.4% מסך ההכנסות, לעומת כ- 3.8 מיליון דולר, כ- 4.6% מסך ההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד ולעומת רווח נקי בסך של כ-2.7 מיליון דולר שהיוו כ-3% מסך ההכנסות ברבעון הראשון של 2014. למרות העלייה בהכנסות החברה ברבעון השני , אבגול סיימה את הרבעון ברווחיות זהה לזו של הרבעון המקביל אשתקד, שוב בגלל נושא היעילות באתר הייצור בארה"ב וכן מהוצאות הלוגיסטיקה שעלו משמעותית.

 

הרווח הנקי המאוחד של אבגול במחצית הראשונה של 2014 הסתכם בכ- 6.5 מיליון דולר, כ- 3.7% מסך ההכנסות, לעומת כ- 7.1 מיליון דולר, כ- 4.2% מסך ההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד.

 

יו"ר דירקטוריון החברה, מייקל טיצ’ר: "בעוד אבגול רואה גידול בביקושים למוצריה בכל הטריטוריות בהן היא פועלת, אי היעילות המתמשכת במפעל החברה בארה"ב ממשיך להשפיע באופן שלילי על התוצאות.

 

"אי היעילות כאמור בצירוף העובדה כי הביקושים בארה"ב ורוסיה ממשיכים להיות גבוהים ויש לספקם, מצריכים תמיכה במפעלים אלו מסין וישראל, מה שגורם לעלייה בעלויות ההובלה. הנהלת החברה ממשיכה במאמציה לשפר את היעילות התפעולית של אתר החברה בארה"ב, על מנת להשיג רמת יעילות תפעולית כפי שהיתה מקובלת בעבר באבגול, ובכך להגיע לרמת ייצור אופטימלית.

 

"בעוד שהחברה אכן צופה לראות מגמת שיפור ביעילות התפעולית במחצית השנייה של שנת 2014, בגלל מגוון פעולות בהן החברה נקטה ממרץ 2014, מתחילות לתת אותותיהן והתהליך אמור להתייצב בהדרגה בחודשים הבאים, עדיין יקח זמן עד שהמפעל בארה"ב יגיע לנקודה בה נהיה בטוחים שהיעילות התפעולית אכן יציבה והרמות המצופות אכן יושגו.

 

"בסין אנו עדים לצמיחה בקצב המכירות, שמגובה בניצול גבוה מאוד של כושר הייצור של הקווים לצורך תמיכה בביקושים בארה"ב ורוסיה. הייצור הזה אמור להיות מופנה למכירות מקומיות ברגע שארה"ב ורוסיה יוכלו לייצר ולספק את המכירות מקומית.

 

"הביקושים ברוסיה ימשיכו להיתמך מייצור בסין עד שהקו החדש השני יתחיל לפעול בצורה מסחרית. החברה מתקדמת בהתאם ללוחות הזמנים לקראת הפעלת הקו השני ברוסיה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אני אוהב את החברה הזאת

    • רן
    • 20/08/2014 10:29