המסחר בבורסת תל אביב צפוי להיפתח בהשפעת העליות אמש בוול סטריט, וכן על רקע הפרת הפסקת האש עם חמאס, חידוש הלחימה והפסקת המגעים המדיניים במצרים. מגמה מעורבת נרשמת הבוקר באסיה, בדומה לחוזים העתידיים באירופה, כאשר החוזים על וול סטריט יציבים. השפעת פער הארביטראז’ על מדד המעו"ף חיובית בשיעור של 0.15%, כאשר טאואר (3.4%+) ופריגו (2.1%+) ופרוטליקס (1.3%+) יבלטו במסחר עם פערים חיוביים, ואלוט (1.9%-), לייבפרסון (1.6%-) ונובה (1.1%-) שבו בפער שלילי.

 

שורת דוחות מרכזיים יעמדו היום במוקד, בהם דוחותיהן של פרוטרום, קבוצת עזריאלי, הבנקים דיסקונט והבינלאומי, שטראוס ואבגול .

 

המסחר בוול סטריט נחתם אמש כאמור בעליות שערים, לאחר שביום לפני כן הסתיים המסחר במגמה חיובית ומדד הנאסד"ק העפיל לשיא של כ-14 שנים. באירופה נרשמו עליות במרבית המדדים המובילים. כיוון המסחר הושפע בנוסף גם מנתוני מאקרו מהותיים שפורסמו לפני פתיחת המסחר. מדד ה-S&P עלה בכחצי אחוז. מדד הנאסדק עלה ב-0.43% ומדד הדאו עלה ב-0.48%.

 

אתמול נודע כי גמידה סל, המוחזקת על-ידי אלביט בשיעור של כ-30.8% ועל ידי כלל ביוטכנולוגיה בשיעור של 22%, חתמה על הסכמי השקעה ואופציה עם חברת Novartis Pharma AG. במסגרת ההסכמים, תשקיע Novartis בגמידה סל 35 מיליון דולר בתמורה לכ-15% מהון המניות של גמידה סל, וכן לאופציה לרכוש משאר בעלי המניות של גמידה סל לרבות החברה את כלל החזקותיהם בה.

 

בגזרת הדוחות, בנק דיסקונט מדווח הבוקר כי הרווח הנקי ברבעון השני של שנת 2014 הסתכם בסך של 192 מיליון ש"ח, לעומת 263 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד,ירידה בשיעור של 27.0%. התשואה נטו להון המיוחס לבעלי המניות של הבנק הסתכמה ברבעון השני של שנת 2014 ב-6.3%, לעומת 9.0% ברבעון המקביל אשתקד.

 

שטראוס גרופ מדווחת הבוקר כי הרווח המיוחס לבעלי המניות של החברה ירד ברבעון השני ב-32.4% והסתכם ב-29 מיליון שקל. המכירות ברבעון השני ירדו ב-5.1% והסתכמו ב-1.26 מיליארד שקל לעומת המקביל אשתקד.

 

קבוצת עזריאלי מודיעה על גידול של כ-5% ברווח הכולל לרבעון השני לשנת 2014 הסתכם בסך של כ-247 מליון ₪ לעומת רווח כולל בסך של כ-235 מליון ₪ לרבעון המקביל אשתקד. כן מדווחת החברה על גידול של כ-10% ברווח הנקי בנטרול שערוכים ורווח גרנית לרבעון השני לשנת 2014 הסתכם בסך של כ-171 מליון ₪ ביחס ל-155 מליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

 פרוטרום ממשיכה להשיג תוצאות שיא גם לרבעון השני וגם למחצית הראשונה של 2014: צמיחה חדה של 29.3% במכירות ברבעון לכ-218.1 מיליון דולר; עלייה של 33.5% ב-EBITDA ברבעון לשיא - 43.4 מיליון דולר; זינוק של 44.5% ברווח הנקי - 25.5 מיליון דולר - הנתונים הגבוהים בתולדות החברה.

 

הרווח הנקי של מיטב דש זינק ב-500% ברבעון השני ל-18 מיליון ש”ח. ההכנסות הרבעוניות של בית ההשקעות ירדו מ-195 מיליון ₪ ל-193 מיליון עקב יציאת בית ההשקעות מפעילות החיתום. החברה מודיעה כי היא מחלקת דיבידנד של 10 מיליון ש"ח לבעלי המניות.

 

כלל ביוטכנולוגיה הודיעה כי הרווח הנקי המיוחס לבעלי החברה ברבעון השני עמד על 440 מיליון ₪, לעומת הפסד של 56.9 מיליון במקביל אשתקד. הכנסות החברה ברבעון השני הסתכמו ב-25.6 מיליון ש"ח, לעומת 6.2 מיליון ש"ח ברבעון השני של 2013.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    אני לא מזין באמצעות משלג עם יהודיות (כשלמה המלך שמת ,אני פה) השבכ ומודיעין הציוני לא מאפשר אני מצטער

    אתם הציונים לא מבוטחים

    • חרב המהדי
    • 20/08/2014 09:34
  • 1
    השבכ הציוני ומודיעין הציוני נלחמים נגד מושיעם המהדי האמם ה12 הנסתר הם לא מאפשרים לי משלג עם יהודיות ולקנות חברת ביטוח לבטח אתכם ציונים ואותם .אני מצטער

    • המהדי האימםה12הנסתר Iranian jesus
    • 20/08/2014 09:32