נעם פינקו, אנליסט פסגות ברוקראז’, מתייחס לפרסום דו"חות אטריום, חברת הבת של גזית גלוב, ומציין צמיחה בהכנסות בזכות ייזום, אך האטה מסוימת בנכסים קיימים. בשורה התחתונה אומר פינקו: "הדוח לא שינה את הערכתנו לחברה, ואנו ממשיכים בהמלצת קניה במחיר יעד של 5 יורו, הגבוה ב-19% ממחיר המניה".

 

להערכת פסגות, "המניה סובלת מחולשה מסוימת בשל המצב הגיאופוליטי ברוסיה, על אף שאין השפעה על תוצאותיה. אנו סבורים כי בהמשך השנה החברה תנסה לנצל את מצבה הפיננסי החזק על מנת לרכוש נכסים נוספים (לא ברוסיה) אשר יגדילו את ה-NOI וה-FFO של החברה. בנוסף החברה תפעל להמשך מימוש קרקעות ונכסים שאינם בליבת הפעילות שלה.

 

"NOI הסתכם הרבעון בכ-52.1 מ’ יורו, גידול של כמיליון יורו לעומת הרבעון הקודם ו-3 מ’ יורו לעומת המקביל. הגידול מרבעון קודם נובע מפתיחת קניון גדול בלובלין שבפולין בסוף הרבעון הראשון (ונמצא כמעט בתפוסה מלאה). הגידול מול הרבעון המקביל נובע, גם מהנכס בלובלין וגם מנכס נוסף שנרכש במחצית השנייה של 2013. שיעור התפוסה בנכסי החברה גבוה מאוד-97.6% אם כי ירד במעט.

 

"יש לציין כי חלה ירידה משמעותית יחסית ב-NOI מנכסים זהים הרבעון. החברה מציינת כי במחצית השנה חל קיטון של 0.3% ב-NOI מנכסים זהים, אך נדגיש כי ברבעון הראשון חלה עליה של 2.6% כך שמדובר בירידה של כ-3% ברבעון השני המוסברת ע"י החברה בעיקר בדיירי DIY (עשה זאת בעצמך) הנמצאים במצב בעייתי (חלקם הוחלפו לאחרונה) וכן ארגון מחדש של מספר נכסים. החברה מציינת כי אירועים אלו היו צפויים על ידה.

 

שערוכים – "החברה רשמה הרבעון ירידת ערך של כמעט 20 מ’ יורו בשווי נכסיה. עיקר הירידה נובעת מירידת ערך קרקעות, בעיקר בטורקיה שם מכרה החברה ברבעון הראשון קרקע בהפסד, מה שהוביל לעדכון כלפי מטה של שאר הקרקעות שם. החברה מכרה במהלך הרבעון קרקע בבולגריה ולאחר תאריך המאזן קרקע בגיאורגיה תמורת כ-19 מ’ יורו ובהפסד של 2 מ’ יורו".

 

המצב בשווקים: "באופן כללי המצב בשווקי הפעילות המרכזיים של החברה הוא טוב יחסית. ברוסיה, כמובן המצב הגיאופוליטי בעייתי מאוד בימים אלו. המצב משפיע על שוכרים בינלאומיים בעיקר אך השפעה זו בא לידי ביטוי יותר במחשבות ההתרחבות שלהם, אשר הפכו להיות הרבה יותר סלקטיביות מבעבר. בנכסים עצמם לא רואים כרגע השפעה כלשהי של המצב. בצ’כיה נשמרת יציבות הנתמכת בצמיחה במכירות הקמעונאיות. ישנו הבדל בביצועים בין נכסים מרכזיים לנכסים פחות מרכזיים. גם בפולין, השוק העיקרי של אטריום והכלכלה הטובה באזור ישנה צמיחה במכירות הקמעונאיות ברבעון השני. השוק שומר על יציבות וצפוי להמשיך ככה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש