אוצר התיישבות היהודים ("אוהה") הודיעה היום כי השלימה את רכישת 50% מחברת סולארית דוראל תמורת סכום של כ-22.37 מיליון שקל מבעלי המניות בסולארית, ר.ד. יובל אחזקות בע"מ ואלון קסל אחזקות.

 

העסקה הושלמה אתמול, לאחר שהתקיימו התנאים המתלים בהם הותנתה העסקה לשביעות רצונה של החברה, לרבות קבלת כל האישורים הנדרשים על פי דין לצורך ביצוע העסקה. בהתאם לכך, המניות הנרכשות עברו לבעלות החברה.

 

על פי תנאי העסקה, ולאחר שהושלמה בדיקת הנאותות החשבונאית במהלך פרק הזמן שמאז חתימת ההסכם ועד למועד ההשלמה, הופחתה התמורה אותה משלמת החברה בגין המניות הנרכשות, לסך כאמור של כ-22.37 מיליון ש"ח. שווי התמורה כאמור הינו 50% משווי סולארית, אשר נקבע לאחר השלמת בדיקת הנאותות החשבונאית.

 

סכום התמורה הנ"ל כפוף להתאמות סופיות של שווי סולארית, לרבות אם יימצאו תנועות חריגות/פעולות כספיות חריגות בסולארית, אשר אינן חלק מהפעילות השוטפת של סולארית ועסקיה, במהלך התקופה שמיום 1 בינואר 2014 ועד מועד ההשלמה, וכן כפוף שווי סולארית/סכום התמורה, לשינויי חקיקת מיסוי (בעניין קצב רגיל או מואץ חישוב הפחת על ציוד שבידי סולארית), אם יהיו שינויים כאלה, עד סוף שנת 2015.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    תודה. מחזיק ולא ידעתי. פרשנות:

    אוהה זה דינוזאור. כל מה שהיה בה בפעם הקודמת שנכנסתי לדוח (לפני כמה שנים) זה 5% מניות לאומי + כמה נכסים זניחים בשווי של כמה מילוני ש"ח. שההכנסות מהן לא מכסות את ההנהלה המנופחת והמיותרת. ההנהלה זה אוסף של פוליטיקאים בגימלאות. מאשה לובלסקי - זוכרים? לכאורה כל מה שצריך לעשות זה לפרק אותה - לתת את המניות לאומי כדיבידנד בעין לבעלי המניות ולמכור שלד בורסאי לסוחרי השלדים. אבל אז ממה יקבלו הגימלאים תוספת הכנסה לקנות דירות לנכד השלישי? וי שגם בעיה למי שייכת החברה. לסוכנות או להסתדרות הציונית יש 100 מניות בכורה שמקנים לה 50% באסיפה. אז יש ויכוח על המניות הללו ומה מגיע להן. יותר או פחות ממיליוני המניות הרגילות. לכן הייתה ביקורת חריפה בתקשורת (הארץ כנראה) על הדינזאור. שרק מחזיק מניות של בנק. אפילו כבר לא בעל עניין ולא שליטה. ובלי אפשרות שליטה של בעלי המניות האמיתיים. אז כדי להזים את הביקורת - בימקום לחלק דיבידנד בכסף - הם נכנסים לפעילות נוספת. כאילו מדובר בחברת אחזקות עניפה. אתמול כתבתי שהמניה צריכה להיות שווה לפחות פי 500 ממניית לאומי. אפילו 600. אבל אם ההנהלה מבזבזת על עצמה את רוב הדיבידנדים של לאומי - אז נדפקתי והיא כנראה שווה פחות.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 13/08/2014 09:46