מדד מיטב דש לתשואות תעשיית קרנות הנאמנות רשם בחודש יולי ירידה קלה של 0.1% על רקע המצב הביטחוני. קרנות מניות בישראל הציגו החודש ביצועים חלשים לאחר שרשמו תשואה שלילית של כ-2.2%, בעוד מדד ת"א 25 עלה ב-0.3% ומדד ת"א 100 התממש ב-0.6%. קרנות בקטגוריית "מניות כללי" ירדו החודש ב-2.3%. מכאן ניתן לקבוע, כי לקרנות בקטגוריה הכללית יש חשיפה גבוהה למדדי ת"א 75 והיתר שירדו ב-3.7% כל אחד.
קרנות מניות בחו"ל רשמו החודש תשואה שלילית שעמדה על 2.3%- בהובלת קרנות מניות אנרגיה וסחורות בחו"ל שירדו החודש ב-4.1% וקרנות מניות אירופה רשמו תשואה שלילית של 3.9%.
בחודש יולי, הקרן שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר בחודש יולי היא הקרן "הראל D4 סין" שקפצה בכ-7.9%. בצד השני, הקרן שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר החודש: "הראל B4 נבחרת ביומד" לאחר שצנחה בכ-7.2%.
קרנות מניות בישראל רשמו, כאמור, ירידת שערים ממוצעת של כ-2.2%. הקרנות שבלטו לשלילה היו קרנות ת"א 75 וקרנות יתר שירדו ב-3.6% וב-3.9% בהתאמה.
למרות העליות שנרשמו במדדי אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות, קרנות אג"ח כללי נותרו החודש ללא שינוי בעקבות החשיפה למניות בקרנות מעורבות כגון: 10/90 ו-20/80. קרנות אג"ח כללי ללא מניות השיגו למשקיעים תשואה חיובית העומדת על כ-0.1%.
קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש עלייה של 0.2%. למרות זאת, קרנות ה-HIGH YIELD הניבו למשקיעים תשואה שלילית של 0.2%. העליות באפיק הקונצרני התרכזו בעיקר באגרות החוב בדירוגים הגבוהים והושפעו מהעליות באגרות החוב הממשלתיות. למרות זאת, קצב הפדיונות בקרנות הקונצרניות שילש את עצמו בהשוואה ליוני עם פדיונות כבדים של כ-1.7 מיליארד ₪.
בסיכום חודש יולי נרשמה ירידה של כ-0.6% בקרנות אג"ח חו"ל למרות שקיבלו רוח גבית מרווחי הון באגרות החוב הממשלתיות בארה"ב, אך נפגעו מהתחזקות השקל אל מול הדולר והיורו. בעקבות זאת, קרנות אג"ח הצמוד לדולר ירדו החודש ב-0.6%. קרנות אג"ח חו"ל הצמודות ליורו התממשו ב-2%.
אגרות החוב הממשלתיות התאפיינו ביולי בעליות שערים, כאשר בסיכום חודשי קרנות אג"ח מדינה עלו בכ-0.1%, בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-0.2%.
מדד מיטב דש לתשואות תעשיית קרנות הנאמנות ירד החודש ב-0.1%, כאשר מתחילת השנה הוא רשם תשואה חיובית של 1.9%. למרות תרומתן החיובית של קרנות האג"ח המקומיות למדד מיטב דש החודש, קרנות מניות בישראל ובחו"ל, שמשקלן במדד הינו קטן, הובילו את מדד מיטב דש לירידה בסיכום חודשי.
מתחילת השנה (ינואר – יולי 2014): קרנות המתמחות במניות בישראל, לאחר שרשמו החודש תשואה שלילית של 2.2%, הוא האפיק שהניב למשקיעים את התשואה החיובית הנמוכה ביותר מתחילת השנה והיא עומדת על 0.8%. הקרנות שבלטובתשואות מתחילת השנה:קרנות מניות ת"א 25 וקרנות מניות אנרגיה וסחורות שעלו ב-4.2% וב-8% בהתאמה.
קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה של 2.6%. הקרנות שבלטו בתשואות החיוביות היו קרנות מניות בחו"ל אנרגיה וסחורות, שעלו מתחילת השנה ב-4.6%, וקרנות מניות ארה"ב שהניבו למשקיעים תשואה של כ-4.2%.
קרנות אג"ח כללי רשמו תשואה חיובית של 2.8% מתחילת השנה, כאשר קרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד 10% מניות הניבו למשקיעים תשואה של 2.85%. משקיעים שהלכו צעד קדימה והשקיעו בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד כ-30% מניות, יגלו כי הן הניבו תשואה מעט נמוכה יותר העומדת על כ-2.5% מתחילת השנה.
מגמה חיובית באפיק הקונצרני - קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו מתחילת השנה ב-2.4%, וקרנות אג"ח קונצרני עם חשיפה מנייתית רשמו עלייה של כ-2.5%. קרנות ה-HIGH YIELD הניבו למשקיעים תשואה חיובית של 2.4% - תשואה נמוכה ביחס לסיכון האשראי שלקחו המשקיעים.
העליות המתמשכות באגרות החוב הממשלתיות סייעו לקרנות אג"ח מדינה לרשום תשואה של 2.3% בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-5.2%.
טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר ביולי 2014 מורכבת בעיקר מקרנות מניות בחו"ל בדגש על קרנות שווקים מתעוררים, ובמיוחד אלה שמתמחות בסין. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר ביולי 2014 מורכבת מקרנות מניות בארץ ובחו"ל, עם דגש על קרנות מניות יתר ומניות ביוטכנולוגיה.
טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר מתחילת השנה מורכבת מתערובת של קרנות שווקים מתעוררים וקרנות ממונפות. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר מתחילת השנה מורכבת מקרנות ממונפות וקרנות מניות בארץ, בדגש עלקרנות מניות ביוטכנולוגיה.