ספיץ’ מודולס אחזקות הודיעה היום על התקשרותה בהסכם עם קרן יורקוויל האמריקאית, לגיוס הון בסך של מיליון דולר, באמצעות הלוואה שתעמיד יורקוויל לספיץ’ אשר תהיה המירה למניות של ספיץ’ מודולס. ההודעה האחרונה מצטרפת לגיוס הון נוסף שביצעה ספיץ’ בחודש יוני האחרון בהיקף של כ-3 מיליון ש"ח משקיעים פרטיים, בראשם קרן ספרה אשר השקיעה בספיץ’ מיליון ש"ח.

 

ההלוואה הינה לתקופה של 12 חודשים ממועד העברת התשלום הראשון מתוך שלושה, ותישא ריבית שנתית בשיעור של 8%, כאשר בתום התקופה, יתרת ההלוואה והריבית בגינה יעמדו לפירעון. במקרה של אירוע המקנה ליורקוויל זכות לפירעון מיידי של ההלוואה, הריבית השנתית בגין סכום קרן ההלוואה הלא מסולקת, ממועד הזכות לפירעון מיידי ואילך תהיה בסך 18%.

 

עובד צפניה, מנכ"ל ספיץ’ מודולס, ציין: "אנו שמחים על הבעת האמון הגדולה מצד קרן יורקוויל והנהלתה בספיץ’ מודולס ובטכנולוגיה החדשנית שספיץ’ מודולס פיתחה בתחום זיהוי אוטומטי של דיבור רציף (ASR). הגיוס הנוכחי מצטרף למספר גיוסים נוספים שהשלימה החברה בחודשים האחרונים, המאפשרים לחברה להוציא לפועל את תוכניותיה העסקיות, לחתום על הסכמים עם שותפים נוספים ולהמשיך ולפתח שפות ופתרונות חדשים".

 

שמוליק ינאי מקרן יורקוויל: "ספיץ’ מודולס היא חברה עם הנהלה נחושה, תוכנית עסקית ברורה ואטרקטיבית ותחום פעילות שתופס תאוצה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט. יורקוויל אף השתתפה בגיוס הציבורי האחרון שביצעה ספיץ’ ותמשיך לתמוך בספיץ’ פיננסית עד להגשמת היעדים העסקיים שלה".

 

לצורך המרתה של ההלוואה שתעמיד יורקוויל למניות ספיץ’, ספיץ’ תפרסם תשקיף אשר יכלול את כל האופציות שיוקצו ליורקוויל אשר תהיינה המירות למניות סחירות של ספיץ’. פרסום התשקיף, בכפוף לאישור סופי של רשות ניירות ערך והבורסה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש