יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל בשעות הצהריים בירידות שערים, בהשפעת המגמה השלילית בבורסות אירופה והחוזים האדומים על ניו יורק. הבוקר נרשמה מגמה מעורבת באסיה. הדואליות שבו בארביטראז’ תיאורטי שלילי של 0.1% על המעו"ף. לייבפרסון , שהעלתה בדוחות הרבעוניים את תחזית ההכנסות לשנת 2014, מרכזת עניין, וכך גם טבע שתפרסם בצהריים את דוחותיה לרבעון השני. מחזור המסחר בת"א עומד בשעות הצהריים על כ-425 מיליון ש"ח עקב מועד פקיעת האופציות החודשי.
הבנקים פועלים ולאומי מובילים את המחזורים בקרב מניות ת"א 100 בירידות, ואחריהם במחזורים גדולים בעליות מככבת טבע לקראת פרסום הדוחות הצפוי בשעה 14:00. כמו כן, מככבות בירידות מניות שטראוס , קב’ דלק בצל הדיווח כי נובל אנרג’י מעכבת השקעה של למעלה מ-6 מיליארד דולר במאגר לוויתן, ומזרחי טפחות . ת"א 25 ות"א 100
לייבפרסון מובילה את העליות במניות ת"א 100 בזינוק חריג, ואחריה בעליות נייס על רקע הדוחות, טאואר , גילת , פלוריסטם שקיבלה אישור משרד הבריאות לייצור תאים במפעל בחיפה, ואי.די.בי פתוח . פריון מובילה את הירידות בתגובה להערכות כי הכנסות החברה מגוגל וממיקרוסופט בסכנה. כמו כן, בולטות הירידות בוילאר , אבוג’ן, מזור , חנל יהש וקמהדע .
מחוץ לת"א 100, מדיוי בולטת במימושים לאחר שזינקה אתמול בתגובה להסכם השקעה של כ-3 מיליון שקל בחברה.
טבע צפויה לפרסם היום בשעה 14:00 את דוחותיה לרבעון השני ולמחצית השנייה של 2014. אקסלנס צופים כי החברה תפרסם דוחות טובים לרבעון השני. האנליסטים צופים מכירות של 5.08 מיליארד דולר ברבעון ורווח נקי של 1.059 מיליארד דולר (1.23 דולר למניה). ממוצע האנליסטים עומד על מכירות של 5.08 מיליארד דולר ורווח של 1.21 דולר למניה.
אתמול הודיעה טבע כי כל ההצעות אושרו באסיפת בעלי המניות. ההצעות כללו מינוי דירקטורים, אישור יעדי המענק הכספי ותגמול הוני שנתי עבור המנכ"ל, ביטוח נושאי משרה ודירקטורים ומינוי רואי חשבון מבקרים.
לייבפרסון דיווחה הבוקר כי ההפסד ברבעון השני היה 1.2 מיליון דולר לעומת הפסד של 1.8 מיליון במקביל אשתקד. הכנסות החברה ברבעון השני עמדו על 51.1 מיליון דולר לעומת הכנסות של 46.5 מיליון ברבעון המקביל בשנת 2013. החברה מעלה את תחזית ההכנסות לשנת 2014 לסכום של 204-207 מיליון דולר מסכום של 199-204 מיליון.
פלוריסטם הודיעה כי קיבלה את אישור משרד הבריאות הישראלי לייצור תאי PLX בתלת ממד במפעל בחיפה. מדובר באישור הרגולטורי החמישי שמקבלת החברה בהמשך לאישורים באיחוד האירופי, בגרמניה, בארה"ב ובדרום קוריאה. המנכ"ל, זמי אברמן, אומר כי למתקן יש את היכולת לייצר כ-150 אלף מנות תאים בשנה.
חברת אינסוליין גייסה 16.2 מיליון ש”ח ממימוש אופציות, והודיעה כי היא מתכוונת להתרחב באירופה. בעלת המניות הגדולה בחברה, קרן וואנקה קפיטל, מימשה את כל כתבי האופציה שהיו ברשותה. מנכ"ל החברה, מייק נץ, אמר כי לאינסוליין יש עתה את ההון הנדרש למימוש המשך ההתרחבות הגלובלית.
אתמול נודע כי מפעילת הקידוחים במאגר "לוויתן", חברת נובל אנרג’י האמריקנית, מעכבת את ההחלטה על השקעה של מעל 6 מיליארד דולר בפיתוח המאגר על רקע המצב הביטחוני, חוסר הוודאות הרגולטורי ושינוי בסדרי העדיפויות במדיניות ההשקעות העולמית של החברה. החלטת ההשקעה הסופית שהייתה אמורה להתקבל ברבעון האחרון של השנה צפויה להידחות ל-2015. סימן שאלה נוסף תלוי מעל מועד תחילתו של קידוח הנפט במאגר, שהיה אמור להתחיל בתחילת 2015 לאחר שכבר נדחה בשנה.
נייס דיווחה אתמול כי הכנסותיה גדלו ברבעון ב-6.3% ל-239.3 מיליון דולר. בשורה התחתונה דיווחה נייס על רווח נקי של 34.7 מיליון דולר לעומת 37.5 מיליון דולר ברבעון השני של 2013. הרווח (non-GAAP) למניה עמד על 57 סנט, בעוד שאנליסטים צפו בממוצע להכנסות של כ-234 מיליון דולר ורווח של 59 סנט למניה.