שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר חתם על אכרזת הרשמיות של תקן המגביל נדידת ניקל מהתכשיטים לגוף האדם ובכך הפך אותו למחייב בשלבי הייצור, הייבוא והשיווק.

 

הממונה על התקינה במשרד התמ"ת, גרישה דייטש מבהיר כי התקן ת"י 5562 חל על מוצרי המתכת המיועדים לבוא במגע ישיר וממושך עם גוף האדם, כגון: שעונים, צמידים, טבעות,שרשרות, ענקים, תליונים ועל מוצרי המתכת המיועדים לניקוב בגוף האדם.

 

הנוכחות של ניקל במוצרי מתכת מסוימים, הבאים במגע ישיר וממושך עם העור, עלולה לגרום לגירוי ודלקת העור ולעורר תגובות אלרגיות אצל אנשים רגישים לניקל. עפ"י הערכות מומחים, 10% מהאוכלוסייה, סובלים מרגישות זו.

 

דייטש מסביר כי התקן ת"י 5562 מגביל את כמות הניקל במוצרי המתכת הבאים במגע עם גוף האדם על ידי קביעת קצב השחרור המותר המקסימאלי של הניקל מהסגסוגת וקובע שיטות בדיקה של מוצרים אלה. לאחר קבלת המעמד של תקן רשמי יחייב התקן ת"י 5562 את היצרנים להגביל את כמות הניקל בסגסוגות המשמשות ליצור המוצרים הבאים במגע ישיר וממושך עם גוף האדם. כמו כן ,יחולו ההגבלות האלה על כל המוצרים המיובאים.

 

עוד מציין דייטש כי הכרזת הרשמיות של התקן ת"י 5562 החל על המוצרים, המכילים ניקל, תואמת את מדיניות משרד התמ"ת ובאה כדי לשמור על בריאות הציבור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש