לראשונה, ארגון ה-CDP מוציא דרישת דיווח על מדיניות ניהול פליטות הפחמן וניהול הסיכונים הפיננסיים הנגרמים על ידי ההתחממות הגלובלית ל-25 חברות ישראליות הנכללות במדד ה-FTSE All World Index. הדרישה כלפי החברות הישראליות מצטרפת לכ-2,500 חברות בינלאומיות המדווחות ל-CDP על ניהול הסיכונים סביב ההתחממות הגלובלית. המידע משמש כ-530 משקיעים מוסדיים ברחבי העולם, המנהלים נכסים בהיקף 64 טריליון דולר. על פי סקר שערך ה-CDP בקרב המשקיעים המוסדיים החברים בו בארה"ב, לאי היענות לדרישת הדיווח של ה-CDP יש השפעה על החלטת המשקיעים המוסדיים על החזקת ניירות הערך של החברות.

החברות שקיבלו את דרישת הדיווח הן אפריקה  ישראל, אלווריון, בנק הפועלים, בנק לאומי, בזק, הריבוע הכחול, סלקום, כלל ביטוח, דלק רכב, קבוצת דלק, דסק"ש, אלביט הדמיה, גיוון  אימג’ינג, איי.די.בי, כי"ל, חברה לישראל, כור, מכתשים אגן, מגדל, נייס, אוסם, פרטנר, פז, פריגו  וטבע.

לדברי נגה לבציון-נדן, מנכ"לית Greeneye המייצגת את ה-CDP בישראל, "המשקיעים והמוסדות הפיננסיים בעולם הולכים ומכירים בהשפעה של ההתחממות הגלובלית על האיתנות הפיננסית של חברות. הסיכונים יכולים ללבוש פנים שונות: מעלייה ברמת ההוצאות כתוצאה משינויי רגולציה ברמה הלאומית והבינלאומית, דרך עלויות של פגיעה פיזית בנכסים ובתשתיות והכיסוי הביטוחי הנדרש כתוצאה מאירועי אקלים חריגים שנובעים מההתחממות הגלובלית וכלה בפגיעה במוניטין. בישראל כיום אין כמעט מודעות, לא ברמת החברות ולא ברמת המשקיעים המוסדיים לנושא ההתחממות, אולם הגלובליזציה של שוק ההון מביאה עמה את הנושא גם לישראל. חברות ישראליות אשר משקיעים בהם גופים מוסדיים מחו"ל וגם אלה המנפיקות בחו"ל צריכות להתחיל לשחק לפי כללי המשחק הנהוגים, ולא – ניירות הערך שלהן יהפכו לאטרקטיביים פחות בעיני משקיעים זרים."

בשבוע הבא יגיע לישראל פול דיקינסון, מייסד ומנכ"ל ה-CDP וישתתף בכנס "סביבה 2020", שייערך ביום שלישי, 16 במרץ, בהשתתפות מאות נציגים מגופים מובילים בתעשייה ובמגזר הפיננסי, לצד המשרד להגנת הסביבה, אוניברסיטת ת"א, ארגוני סביבה והחברות המובילות בישראל בתחום הייעוץ והטיפול הסביבתי. במסגרת ביקורו, ייפגש דיקינסון עם השר להגנת הסביבה ועם הגורמים המקצועיים במשרדו, עם בכירים בהתאחדות התעשיינים וכן עם מנכ"לים של חברות ציבוריות ישראליות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש