פרויקט ’פועלים למען תרבות, טבע ויופי’, הנערך זו השנה השמינית על ידי בנק הפועלים, הפך למסורת שבמסגרתה מאות אלפי משפחות בישראל נהנות במהלך חופשת הפסח מביקורים ללא תשלום במוזיאונים ואתרים בכל רחבי הארץ.
בין הפרויקטים הרבים שבנק הפועלים יוזם למען הקהילה והחברה בישראל, ’פועלים למען תרבות, טבע ויופי’ בולט בייחודו, כפרויקט המטפח את הקשר של העם בישראל לנופיה, לתרבותה ולמורשתה ההיסטורית של ארצו. האתרים והמוזיאונים הנכללים בפרויקט משלבים בין ההוויה והתרבות הישראלית העכשווית לבין ההיסטוריה של העם והארץ, ומאפשרים לציבור הישראלי כולו ליהנות מחופשת החג תוך העשרת הידע של הילדים וההורים על יופיה ותרבותה של ישראל, בחיסכון כספי משמעותי של מאות ש"ח למשפחה.
בין האתרים הנכללים בפרויקט: מוזיאון ת"א לאמנות, יער האיילים, גן גורו, גן החיות בחיפה, המוזיאון הישראל במרכז רבין, הגן הבוטני בירושלים, מוזיאון חיל האוויר, צריף בן גוריון, יד לשיריון לטרון, מוזיאון נחום גוטמן, מוזיאון ארצות המקרא, מוזיאון לתולדות ההתיישבות בעמק, מוזיאון המים בנגב, פרובוט, גן המדע על שם קלור של מכון דוידסון במכון ויצמן.