עודד שריג<br>
עודד שריג

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, פרופ’ עודד שריג, פרסם היום טיוטת חוזר המחייבת את כל הגופים המוסדיים להשתמש במסלקה פנסיונית מרכזית ולהיערך לפעילות באמצעותה. פרסום טיוטת החוזר הוא צעד חשוב בתהליך ההיערכות להקמת המסלקה הפנסיונית.

 

גופים מוסדיים יחויבו להשתמש במסלקה הפנסיונית לטיפול בבקשות שיועברו אליהם באמצעות המסלקה, למתן היזון חוזר לגבי בקשות שהועברו אליהם דרכה ולהעברת מידע על ניוד כספים בין גופים מוסדיים. סוכני ביטוח ויועצים פנסיוניים יוכלו לבקש מידע אודות חסכונות פנסיוניים קיימים של לקוח מכלל הגופים המוסדיים רק באמצעות המסלקה.

 

אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון רואה חשיבות רבה בהקמת המסלקה אשר תייעל את תהליכי העבודה, תאפשר ניהול ובקרה טובים יותר ותגביר את השקיפות בניהול חסכונות הציבור. כחלק מהחזון לשוק פנסיוני דיגיטלי, יחויבו גופים מוסדיים, סוכני ביטוח ויועצים פנסיוניים לבצע חלק ניכר מפעילותם באמצעות המסלקה הפנסיונית.

 

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, בירך על פרסום הטיוטה וציין כי "מדובר בצעד נוסף בדרך להקמתה של מסלקה פנסיונית אשר צפויה להפחית את עלויות הניהול של החסכונות ארוכי הטווח שבידי הציבור".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש