גל התנופה בהתארגנות עובדים נמשך! עשרות עובדי בתי הקולנוע "גלובוס מקס" בבאר שבע התארגנו בהסתדרות. מדובר בכלל עובדי המתחם לרבות הסדרנים, מפעילי המכונות, הקופאים ומפעילי הסרטים שהתארגנו בהסתדרות ואף נבחר ועד עובדים במקום. העובדים טוענים כי ההנהלה לא משלמת נסיעות, כי אסור להם לשבת במשמרות של 8-10 שעות. כמו כן, כי המנהלים מפטרים אותם ללא כל סיבה או לחלופין מזמנים אותם למשמרות ומשחררים אותם ללא הודעה מוקדמת כל זאת בניגוד להסכם העבודה הענפי בענף הקולנוע. העובדים אף טוענים כי המנהלים מתעמרים בהם ומזלזלים בהם עד כדי עיכוב פיצויי הפיטורים בצורה מכוונת.


לאחר התארגנות העובדים, פנה יו"ר הסתדרות מרחב  הנגב, מאיר בביוף אל מנכ"ל חברת גלובוס, מיכאל בנט לפתיחה במו"מ קיבוצי מקומי בחברה. בנט פיטר את המנהל המקומי ומינה מנהלת חדשה. בשבוע הבא ייפגשו הצדדים בהסתדרות מרחב נגב  בבאר שבע.


יו"ר הועד בגלובוס מקס, גברי דעדוש אומר היום: "התארגנו בהסתדרות כיוון שפיטרו אצלנו המון אנשים ללא שום סיבה ובאופן לא חוקי. כמו כן, אנו עובדים תחת איומים בפיטורים ונאלצים לעשות כל מיני מטלות שלא אמורים לעשות כדי לא להיות מפוטרים".


יו"ר ההסתדרות מרחב  הנגב, מאיר בביוף אומר היום: "המעסיקים בענף הקולנוע לא רגילים שהעובדים דורשים את זכויותיהם המוקנות להם על פי חוק. אנו קוראים להנהלה להיכנס עימנו למשא ומתן מיידי להסדרת זכויותיהם תחת הסכם עבודה קיבוצי מיוחד".


בהסתדרות אף אומרים שמדובר בעוד ענף שמתארגן בהסתדרות כחלק מהתנופה בהתארגנות העובדים. בין השאר: עובדי סונול, חברת הקייטרינג שפע, עובדי ויזה כ.א.ל, דיסקונט  למשכנתאות, עוזרי השופטים, חיפה כימיקלים דרום, אקרשטיין ועוד.


חברת גלובוס מקס נמצאת בבעלות יורם גלובוס ומיכאל בנט. יו"ר הקבוצה, יורם גלובוס ומנכ"ל קבוצת גלובוס הינו מיכאל בנט.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש