מיטב: מדד המחירים לצרכן, לחודש ספטמבר 2011, ירד, ב-0.2%. הגורמים המרכזיים אשר השפיעו על סל ההוצאה הצרכנית בחודש הנדון היו:
(1) עלייה במחירי שירותי דיור בבעלות הדיירים ב-1.0% אשר תרמה 0.2% למדד הכללי. נציין כי בחודש אוגוסט נרשמה התייקרות של 1.6% בסעיף זה. קבוצת הדיור תרמה 0.225% למדד הכללי.
(2) התייקרות של 3.5% במחירי החשמל.
(3) הירקות הטריים התייקרו ב-4.4%.
(4) הוזלה של 16.5% במחירי הפירות הטריים. זו גרעה כ-0.17% מהמדד הכללי.
(5) הוזלה של 3.1% במחירי ההבראה והנופש גרעה 0.1% מהמדד.
(6) החלב ומוצריו הוזלו ב-4.3%. עם זאת, הוזלות נוספות בתחום המזון הביאו לכדי ירידה של 1.3% במחירי הפריטים בקבוצה. זו גרעה 0.18% מהמדד.
ב-12 החודשים האחרונים (עד ספטמבר 2011) עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור של 2.9%. מתחילת השנה עלה המדד הכללי ב-2.2%.
מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר מצביע על שני דברים מרכזיים: (1) מחאת הקוטג’, כשמה כן היא. מתרכזת במחירי החלב בפרט ובמזון בכלל. לדוגמא, פריטי ההלבשה וההנעלה התייקרו, כך גם מוצרי מותרות נוספים כגון תכשיטים ושעונים. בשאר הקבוצות, לא היו הוזלות מחירים מעבר לעונתיות הרגילה.
(2) מחירי שכר הדירה ממשיכים להתייקר. לכאן המחאה החברתית לא הגיעה. חוזי שכר הדירה המתחדשים התייקרו ב-1.0% בחודש הנדון, לאחר עלייה של 1.6% בחודש אוגוסט, ו-5.7% ב-12 החודשים האחרונים.
לאור העובדה כי סקר מחירי הדירות של הלמ"ס ממשיך להצביע על התייקרות גם של מחירי הדירות, אנו נוטים להעריך כי חוזי שכר הדירה צפויים להמשיך ולהתייקר בקצב של כ-5% ב-12 החודשים הקרובים – משמעות הדבר היא תרומה של 1% למדד הכללי ב-12 החודשים הקרובים.