הוט מדווחת הבוקר על תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2009 כולה. הכנסות החברה בשנת הדוח הסתכמו בכ- 3,129 מיליון ₪ לעומת כ- 2,972 מיליון ₪ בשנה המקבילה אשתקד – גידול של כ 5% . העלייה התבצעה בכל תחומי הפעילות של החברה (טלוויזיה, אינטרנט וטלפון)

ה- EBITDA של החברה (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות), הסתכם בשנת 2009 לכ – 1,084 מיליון ₪ (35% מההכנסות) בהשוואה לכ – 1,011 מיליון ₪ (34% מההכנסות) בשנה המקבילה אשתקד, גידול של כ 7%. יש לציין כי זוהי ה Ebitad הגבוהה ביותר מאז ומתמיד. גם ה Ebitad ברבעון הרביעי (284 מליון ₪) הינה הגבוהה ביותר בכל הזמנים.

הכנסות מגזר שירותי תקשורת פנים ארצית נייחת : ניוד המספרים וגידול בתחום שירותי הגישה לאינטרנט בעקבות עלייה במספר המנויים, תרמו לגידול של כ- 19%. (931 מיליוני ₪ ב 2009 לעומת כ- 784 מיליוני ₪ בשנה המקבילה אשתקד).

תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת של כ- 911 מ’ ₪ בשנת 2009 בהשוואה לכ- 765 מיליון ₪ בשנה המקבילה אשתקד, גידול של כ- 19%.

הרווח הנקי ברבעון הרביעי רשמה החברה שיעור רווח הגבוה אי פעם (41 מליון ₪), הבולט בעיקר על רקע רבעון מקביל הפסדי. בשנת 2009 הסתכם הרווח לכ - 77 מיליון ₪. בשנת 2008 רשמה החברה רווח של כ 92 מיליון ₪, ואולם הרווח זה כלל ביטול (חד פעמי) של הפרשה לתביעות בסך 76 מיליון ₪. בניטרול סכום זה, החברה שיפרה את הרווחיות באופן משמעותי.

הרווח הגולמי של החברה בשנת 2009 הסתכם לכ- 653 מיליון ₪ (כ- 21% מההכנסות) בהשוואה לכ- 669 מיליון ₪ בשנה המקבילה אשתקד (כ- 23% מההכנסות), ירידה של כ- 2%, הנובעת בעיקר מעליה בהוצאות הפחת ובהוצאות התפעול (בעיקר הוצאות התוכן).

הרווח התפעולי של החברה בשנת 2009 הסתכם לכ - 266 מיליון ₪ בהשוואה לרווח של  כ - 348 מיליון ₪ בשנה המקבילה אשתקד, הירידה נובעת בעיקר מעליה מגידול בהוצאות פחת והפחתות בסך 102 מליון ₪.

השקעות החברה גדלו בשיעור של 14%, ויועדו בעיקר לשדרוג הרשת, רכש ממירים מתקדמים (HD), ופריסת רשת אינטרנט אולטרה מהירה (UFI).

טלוויזיה:  908 אלף מנויים – בשנת 2009 החברה חתכה את קצב הנטישה ב 50%, ובמקביל גייסה נטו 30 אלף לקוחות דיגיטאליים חדשים נטו. ARPU נמשכת מגמת הגידול ב-ARPU, אשר הסתכם השנה ב- 203 ש"ח. אינטרנט: 719 אלף מנויים, המהווים גידול של 6% בבסיס המנויים, תוך המשך מגמת השדרוג למהירויות הגבוהות. טלפון: 562 אלף קווים, המהווים גידול של 20%. סה"כ גידול בבסיס השירותים- החברה הוסיפה 121,000 שירותים חדשים בכל שלשת תחומי הפעילות שלה.

הרצל עוזר, מנכ"ל HOT, המסכם שנת כהונה ראשונה בחברה, התייחס היום לתוצאות: "שנת 2009 הייתה מאתגרת במיוחד, הן על רקע ההאטה הכלכלית, הן על רקע התחרות העזה, ובעיקר על רקע משבר השירות, אותו חוותה החברה במהלך 2008 ובתחילת 2009. במקביל לטיפול המעמיק בשיפור השירות, והוצאת החברה מהמצב המשברי, פעלה החברה לכניסה ממוקדת, מחושבת ומפתיעה לתחום האינטרנט האולטרה מהיר, עם השקת רשת ה-UFI, ומיצובה כשחקן המוביל בתחום בארץ. בשנת 2010 נשלים את פריסת רשת ה-UFI בכל הארץ, ונאיץ את גיוס הלקוחות בה. כמו כן, נתחיל לספק שירותי ISP."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש