ירון קיקוז, מנכ"ל פריים אנרג'י ובעל השליטה<br>קרדיט: יח"צ
ירון קיקוז, מנכ"ל פריים אנרג'י ובעל השליטה קרדיט: יח"צ
תקציר הכתבה
פריים אנרג’י סיימה את הרבעון השני של 2026 עם זינוק של כ-500% בהכנסות ממכירת חשמל, לצד מעבר מהפסד לרווח תפעולי. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-35.7 מיליון שקל, לעומת 5.9 מיליון שקל אשתקד. הרווח הגולמי עלה ל-16.5 מיליון שקל ושיעורו טיפס ל-45.9% מההכנסות. במקביל רשמה החברה רווח תפעולי של 8.6 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של 1.6 מיליון שקל אשתקד. בסוף יוני החזיקה פריים אנרג’י במזומנים ושווי מזומנים של כ-494 מיליון שקל, וההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עלה ל-208 מיליון שקל.

פריים אנרג’י סיימה את הרבעון השני של 2026 עם זינוק של כ-500% בהכנסות ממכירת חשמל, לצד מעבר מהפסד לרווח תפעולי. עם זאת, השיפור בפעילות עדיין לא הגיע לשורה התחתונה: ההפסד הרבעוני העמיק ל-10.5 מיליון שקל, לעומת 7.6 מיליון שקל ברבעון המקביל.

הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-35.7 מיליון שקל, לעומת 5.9 מיליון שקל אשתקד. הרווח הגולמי עלה ל-16.5 מיליון שקל ושיעורו טיפס ל-45.9% מההכנסות, לעומת 22.1% ברבעון המקביל. במקביל רשמה החברה רווח תפעולי של 8.6 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של 1.6 מיליון שקל אשתקד. הנתונים מצביעים על שיפור משמעותי בפעילות הליבה, אך הפער בין הרווח התפעולי להפסד הנקי נותר נקודה מרכזית למשקיעים.

גם בחציון הראשון נרשמה האצה: ההכנסות עלו בכ-477% ל-55.6 מיליון שקל, כמעט פי שניים מההכנסות שרשמה החברה בכל שנת 2025. הרווח התפעולי בחציון הסתכם ב-5.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 4.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה. מנגד, ההפסד החצי-שנתי הוכפל לכ-26.4 מיליון שקל, לעומת 13.2 מיליון שקל אשתקד.

בסוף יוני החזיקה פריים אנרג’י במזומנים ושווי מזומנים של כ-494 מיליון שקל, וההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עלה ל-208 מיליון שקל, לעומת 112 מיליון שקל בסוף 2025. העלייה בהון נבעה בעיקר מהקצאה פרטית של מניות ומהמרת אג"ח למניות. במקביל דיווחה החברה על מסגרות מימון בהיקף מצטבר של כ-2.23 מיליארד שקל לפרויקטי דו-שימוש ועל הסכמי PPA בהיקף מצטבר של יותר מ-3 מיליארד שקל.

החברה מאשררת את יעדיה לשנת 2029, ומציגה צבר קיים ועתידי של כ-1.2 ג’יגה-ואט בפרויקטים סולאריים ופוטנציאל אגירה של כ-9.7 ג’יגה-ואט שעה. לפי תחזיות החברה, עד סוף 2027 היא צפויה לחבר 666 מגה-ואט וכ-4.7 ג’יגה-ואט שעה של אגירה, המשקפים קצב הכנסות של כ-426 מיליון שקל ו-EBITDA פרויקטאלי של כ-252 מיליון שקל. עבור המשקיעים, המבחן יהיה המעבר מהצבר והתחזיות לחיבורים בפועל ולתזרים, ובמקביל היכולת לתרגם את השיפור התפעולי לרווח נקי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש