רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט היוצא<br>קרדיט: יח"צ
רן עוז, מנכ"ל קבוצת ישראכרט היוצא קרדיט: יח"צ

חברת כרטיסי האשראי ישראכרט פרסמה הבוקר (ד’) את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של השנה, שהושפע מהותית מאירוע חד פעמי הקשור להשלמת העסקה עם דלק. החברה רשמה הוצאות שכר ונלוות אחרות כתוצאה מהמהמלך בסך 45 מיליון שקל, הנובע מתשלום מענק מכירה לעובדים (שנכלל בהוצאות תפעול, מכירה ושיווק), הוצאות של 15 מיליון שקל הנובעות מביטוח Run-Off, והוצאות ייעוץ בסך 13 מיליון שקל.

ובכך בשורה התחתונה, הרווח הנקי של ישראכרט (לאחר מס) ירד מ-78 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה ל-37 מיליון שקל. בנטרול האירוע החד פעמי, החברה רשמה עלייה ברווח הנקי ל-96 מיליון שקל.

בשורה העליונה, ההכנסות מעסקאות בכרטיסי אשראי עלו מ-605 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2024 ל-665 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה. ההכנסות מריבית עלו מ-240 מיליון שקל ל-258 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה. סך ההכנסות עלה מ-852 מיליון שקל ל-933 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה.

הוצאות להפסדי אשראי ירדו ל-45 מיליון שקל לעומת הוצאות הפסדי אשראי של 65 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ישראכרט מסבירה את הירידה מקיטון במחיקות נטו ומקיטון בהפרשה הקבוצתית, בין היתר, כתוצאה משיפור פרמטרים המשמשים לחישובה.

סך ההוצאות של ישראכרט עלו מ-752 מיליון שקל ל-804 מיליון שקל ברבעון השלישי. אם כוללים את העסקה למיזוג עם דלק ההוצאות עלו ל-877 מיליון שקל.

בתוך כך, ישראכרט רשמה גידול בהיקף האשראי הבעייתי שבסיכון מ-449 מיליון שקל בתום ספטמבר של 2024 ל-505 מיליון שקל בתום הרבעון השלישי השנה. העלייה מיוחסת לצמיחה בהיקף תיק האשראי, ונובע בעיקר מגידול יתרת החובות בהשגחה מיוחדת.

ישראכרט מציינת בדוחות כי "טרם נצפתה התממשות מלוא סיכון האשראי על הלווים הפרטיים והעסקיים כתוצאה מהשלכות המצב הביטחוני כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל. במבט צופה פני עתיד, ישנה אי ודאות להתפתחות מדדי המאקרו וההשפעה על הקבוצה".

רן עוז, מנכ"ל ישראכרט: "ישראכרט מסכמת רבעון שלישי חזק עם תוצאות שיא והמשך מומנטום הצמיחה בכל הפרמטרים העיקריים. תיק האשראי חצה את רף ה-11 מיליארד ש"ח, סך ההכנסות ברבעון מתקרב ל-1 מיליארד ש"ח, הרווח הנקי מפעילות שוטפת זינק ב-23% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-96 מיליון ש"ח, והתשואה על ההון בנטרול הוצאות חד פעמיות עלתה ל-12.6%. האסטרטגיה שהשקנו לפני ארבע שנים, מנועי הצמיחה שהגדרנו, ההשקעות במיזמים חדשניים ובשיתופי פעולה, והתשתיות האיכותיות שבנינו, היתרגמו לתוצאות מרשימות ושיאים חדשים. היום ישראכרט קוצרת את הפירות: תיק האשראי של החברה גדל ביותר מפי שניים תוך שיפור משמעותי באיכותו, תיק האשראי לפרטיים יותר מהוכפל, ותיק האשראי העסקי גדל ביותר מפי שלושה והינו הגדול בענף. לצד זאת, המיקוד בדיגיטל הביא לגידול של יותר מפי עשרה בהיקף ההלוואות בערוצים הדיגיטליים, שהפכו למרכיב מרכזי בפעילות המכירות שלנו. בנוסף, השקת החשבון העסקי החוץ בנקאי ברבעון האחרון מאפשרת לראשונה פתרון כולל לניהול פיננסי יעיל לעצמאים ולעסקים קטנים בישראל. אני בטוח שהמהלכים שביצענו ימשיכו להניע את הצמיחה של ישראכרט ולחזק את מעמדה כמובילת שוק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    סיכום הדברים בישראכרט

    הרווח עלה/ירד (עם / בלי כניסת דלק לסיפור) ותדעו שהסיכון לעתיד עלה בגלל שאנחנו לא יודעים מה מצב הלווים אבל תיק האשראי שלנו מצויין שכחתי איך קוראים למישמש הזה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • מתחיללהשקיע
    • 19/11/2025 08:48