חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי<br>קרדיט: אורן דאי
חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי קרדיט: אורן דאי

בנק לאומי פרסם את תוצאותיו לרבעון השלישי של 2025, ומציג שיפור ניכר ברווחיות לצד יציבות בפעילות הליבה, למרות ירידה קלה בהכנסות המימון. התשואה על ההון (ROE) של הבנק עלתה ל-16.3%, לעומת 15.5% ברבעון המקביל.

על פי הדוחות, הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הבנק עלה ב-18% ל-2.7 מיליארד שקל, לעומת 2.293 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד – עלייה משמעותית המבטאת שיפור באיכות ההכנסות והתייעלות תפעולית.

ההכנסות מריבית נטו הסתכמו ב-4.471 מיליארד שקל, ירידה קלה ביחס ל-4.545 מיליארד שקל בשנה שעברה. מנגד, ההכנסות שאינן מריבית זינקו ל-1.49 מיליארד שקל, לעומת 978 מיליון שקל ברבעון המקביל.

אחד הנתונים הבולטים בדוח הוא סעיף ההוצאות להפסדי אשראי, שהסתכם ב-32 מיליון שקל בלבד, לעומת הפרשה של 312 מיליון שקל ברבעון המקביל, מה שהשפיע באופן מהותי על קפיצת הרווח הנקי.

בחזית ההוצאות, הבנק הציג עלייה מתונה יחסית: ההוצאות התפעוליות והאחרות ירדו ל-1.609 מיליארד שקל, לעומת 1.716 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההוצאות לשכר ולנלוות ירדו ל-858 מיליון שקל, לעומת 933 מיליון שקל בשנה שעברה.

הדיבידנד בגין הרבעון השלישי של 2025 מסתכם ב-2 מיליארד שקל, מתוכם כ-1.5 מיליארד שקל דיבידנד במזומן והיתרה ברכישה עצמית של מניות בסך של עד 500 מיליון שקל. הדיבידנד במזומן והרכישה העצמית מסתכמים ל- 75% מהרווח הנקי לרבעון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש