קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

עליית תשואות האג"ח בסין ביואן, במיוחד בטווח הארוך, משקפת יותר רוטציה מאג"ח למניות ושינויים מוצעים בעמלות קרנות נאמנות מאשר התאוששות רחבה בכלכלה. הדבר מתבסס על נתוני המדד לצרכן האחרונים, שמצביעים על החרפה של ההאטה בביקושים, בעוד שמדד המחירים ליצרן נותר שלילי אך מספק תקווה לכך שהתחייבויות הממשלה ל-"Anti-Involution" מתחילות להראות תוצאות. חשוב בשלב זה שהממשלה תלווה צעדים ממשיים כדי לרסן את מלחמות המחירים החונקות, על מנת שהעלייה במחירים תישמר.

תשואות אגרות החוב הממשלתיות של סין ירדו מהשפל לאחרונה, כאשר תשואות ה-10 וה-30 שנה עלו ועקומת ה-30-10 הפכה תלולה יותר ב-17 נקודות בסיס מאז תחילת אוגוסט. המימוש באג"ח נעצר השבוע לאחר שהבנק המרכזי האריך הזרמות נזילות וחלק מהקרנות הגלובליות הגדולות שוקלות לבצע רכישות נוספות, כאשר תשואת ה-10 שנים מתקרבת לשיא מאז דצמבר.

מאז יולי, משקיעים מהיבשת הגבירו רכישות מניות בהונג קונג, שעלו על רקע ציפיות שצעדי התמרוץ של סין יוציאו את הכלכלה מדפלציה ושמתח המסחר יתמתן. גבול הון חופשי יותר מספק לחוסכים הסיניים אפשרויות נוספות לעומת תשואות נמוכות יחסית באג"ח. חששות מפני שינויים אפשריים נוספים בעמלות קרנות ובמס על ריבית מאג"ח חדשות תרמו גם הם למימוש באג"ח לטווח ארוך, כאשר קרנות אג"ח סיניות רשמו את פדיונות השיא מאז יולי, בזמן שמשקיעים ניצלו את המומנטום החזק במניות.

הנתונים שפורסמו לאחרונה מצביעים על ירידה מתחת לאפס באינפלציית הצרכן עקב היחלשות הביקוש, בעוד שמדד המחירים ליצרן נותר שלילי זה 35 חודשים רצופים, אך מראה ירידה מתונה יותר. הירידה הקטנה מוסברת בעלייה במחירי התפוקה בחלק מענפי התעשייה העיליים כגון כרייה ועיבוד מתכות, שעלו לראשונה מזה חודשים. מדד הליבה, ללא פריטים תנודתיים, עלה לשיא של 18 חודשים ב-0.9%. אמון הצרכנים והתחזית נותרו שבירים לנוכח ירידות מחירי הבתים, ציפיות תעסוקה חלשות וההשפעה המתמעטת של סובסידיות ממשלתיות.

המלחמה של הממשלה בעודף היכולת, במסגרת התחייבויות ה-"Anti-Involution" להפחתת לחצי דפלציה, התחילה לתמוך במחירים העיליים. עם זאת, כדי שהעלייה במדדי המחירים ליצרן תיש מר, הממשלה צריכה להמשיך בצעדים ממשיים לריסון מלחמות המחירים. בינתיים, היואן הגיע לרמה החזקה ביותר בעשרה חודשים לאחר שהבנק המרכזי קבע שער ייחוס חזק יותר במטרה לתמוך בצריכה מקומית.

*הכותבת היא אנליסטית אג"ח אסיה, יוליוס בר*

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש