קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

היקף המשכנתאות לדיור בינואר הסתכם ב-7.28 מיליארד שקל, כך על פי נתוני בנק ישראל שפורסמו היום (ג’). זאת לעומת 13.8 מיליארד שקל בדצמבר - נתון גבוה, בין היתר, על רקע עליית המיסוי, והיקף של 5.5 מיליארד שקל בינואר הקודם עם תחילת המלחמה.

הפעילות בענף הבינוי עודנה מושפעת ממגבלות כח האדם, אולם הפער בין מספר המועסקים בענף הבניה למספרם בתקופה שקדמה למלחמה הצטמצם. מחירי הדירות המשיכו לעלות, וקצב העלייה השנתי עומד על 7.3%. בחודש ינואר נותר סעיף הדיור במדד ללא שינוי. שכר הדירה עלה בחודש ינואר ב-0.4%, ואילו מחירי שירותי דיור בבעלות ירדו ב-0.7%.

בנק ישראל, בהחלטתו השנייה לשנת 2025, ממשיך במדיניותו השמרנית ומשאיר את הריבית על 4.5% – למעלה משנה מאז הפחתת הריבית האחרונה. נתוני ינואר מצביעים על עלייה של 0.6% במדד המחירים, שהגיע ל-3.8% לעומת 3.2% בחודש הקודם, נתון התומך בהחלטת הבנק. נדב פסנדי, מנכ"ל אלדר משכנתאות, אומר כי "נתוני האינפלציה הגבוהים בשווקים הבינלאומיים מעידים על כך שאין מקום להמשך הפחתות בשלב זה. ההחלטה משדרת זהירות ומחושבות, תוך התחשבות במציאות הכלכלית והגיאופוליטית. אני סבור כי בשלב זה, בנק ישראל יבחר להמתין לנתוני הרבעון הראשון, בדגש על תנאי האינפלציה, ובמידה והתנאים יאפשרו זאת – יתכן ונראה הפחתת ריבית כבר בסוף חודש מאי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש