השקל הישראלי, שבשנים האחרונות קיבל גג מצד בנק ישראל שלא להתחזק יותר מדי בגלל תנופת ההייטק שהכניסה דולרים למשק, רשם החודש שפל כאשר היה למטבע החלש ביותר בעולם מתחילת ספטמבר.
המשך המלחמה, לצד נתוני המאקרו הרעים וכעת הפלונטר הפוליטי, הביאו את המטבע הישראלי להחלש כאשר פרמיית הסיכון של המשק נותרה גבוהה.
לצד זאת, אזהרת חברות הדירוג הבינלאומיות מפני הורדת ריבית נוספת עושה את שלה. במודי’ס וחברותיה, יעקבו מקרוב אחר תקציב המדינה ל-2025. שר האוצר סמוטריץ’ קיבל, באיחור אמנם, את ההצעה של הדרג המקצועי, ואמר שיבוצעו התאמות של 35 מיליארד שקל בתקציב 2025, אלא שפריצת המסגרת של 2024 לצד החשש מהתפתחות המלחמה מצפון מכבידים ברקע.
מתחילת ספטמבר ועד היום השקל נפל ב-2.88% מול הדולר, אחריו הפסו הקולומביאני שאיבד 1.3%, הפסו הצ’יליאני ירד ב-1.28% והמטבע הארגנטיני איבד 0.97%. מנגד, מי שרשם את ההתחזקות הגבוהה ביותר הוא הין היפני שעלה ב-3.92%.
ובזמן שהשקל נחלש יתרות המט"ח של בנק ישראל עלו לשיא כל הזמנים, מה שמאפשר למשק להצטייד בתעודת ביטוח מפני האיומים.