חברת קווליטאו, המפתחת ומייצרת ציוד שמשמש לבדיקת שבבים ורכיבים, דיווחה הבוקר (א’) על קבלת הזמנה בהיקף של כ-3.1 מיליון דולר מלקוח באסיה של מוצרי מוליכים למחצה. ההזמנה תסופק במהלך הרבעון השלישי של 2025.
הזמנה זו מצטרפת להזמנה שקיבלה בשבוע שעבר בסך 5 מיליון דולר מלקוח באסיה.
קווליטאו, שנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של 745 מיליון שקל, לא מייצרת שבבים אלא פתרונות כוללים לבדיקה ואפיון של תופעות פיסיקליות מסוימות הגורמות לירידה באמינות פעולתם של מעגלים משולבים. במסגרת זו מפתחת קווליטאו את החומרה, את תוכנות ההפעלה והניתוח, עזרים שונים וכן עורכת את השילוב הכולל של הרכיבים השונים לכדי מוצר סופי.
את הרבעון השני של השנה סיימה החברה עם עלייה ברווח הגולמי מ-11.5 מיליון דולר ברבעון השני אשתקד ל-13.8 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. בשורה התחתונה, החברה רשמה רווח נקי של 6.1 מיליון דולר ברבעון השני השנה לעומת 4.3 מיליון דולר ברבעון המקביל.
הסיכון בשקעה בחברה קשור להיותה מושפעת ממלחמת הסחר בין סין לארה"ב והמשך המתיחות בין סין לטאיואן שמהווים גורמי סיכון מהותי לפעילותה, כמו גם לכלל תעשיית המוליכים למחצה.
מנייתה של קווליטאו השלימה השנה מהלך עליות של 140% ופרצה בשבוע שעבר לשיא כל הזמנים.