הראל ויזל, מנכל ובעלים קבוצת פוקס<br>קרדיט: דימה טליאנסקי
הראל ויזל, מנכל ובעלים קבוצת פוקס קרדיט: דימה טליאנסקי

פוקס מפרסמת הבוקר את תוצאותיה לרבעון השני של השנה, וכמו יתר חברות האופנה רשמה רבעון חזק, עם עלייה במכירות מחנויות זהות.

הכנסות הקבוצה ברבעון השני של שנת 2024 (מתוך הדיווח המגזרי על בסיס 100% מהפעילות ולפני התאמות) הסתכמו בכ-1,623.9 מיליון שקל, גידול של כ-19.9% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

העלייה נובעת בעיקר מגידול במכירות חנויות זהות במגזר אופנה ואופנת הבית בארץ ומגזר אווירה וטיפוח, מגידול בשטחי המסחר במגזר הספורט, אופנת הבית בחו"ל ובנטרול ירידה במכירות חנויות זהות במגזר הספורט.

נתוני מכירות חנויות זהות עלו ברבעון השני של שנת 2024 בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד במגזר אופנה ואופנת הבית בארץ בכ-15.7%, במגזר האווירה והטיפוח בכ-11.1% וירדו במגזר הספורט בכ-8.8%.

הרווח הגולמי ברבעון השני של שנת 2024 הסתכם בכ-949.2 מיליון שקל, המהווה כ-59.8% מהמכירות בהשוואה לרווח גולמי אשתקד בסך של כ-773.4 מיליון שקל, שהיווה כ-58.2% מהמכירות, עליה של כ-175.8 מיליון שקל.

הגידול ברווח הגולמי נבע בעיקר מהגידול במכירות כפי שהוסבר לעיל. העלייה בשיעור הרווח הגולמי נובעת בעיקר מירידה בשיעור ההנחות ללקוחות ברשת החנויות ושינוי בתמהיל המכירות.

הרווח התפעולי ברבעון השני של שנת 2024 הסתכם בכ-198.7 מיליון שקל ומהווה כ-12.5% מהמכירות בהשוואה לרווח תפעולי אשתקד בסך של כ-117.7 מיליון שקל, שהיווה כ-8.9% מהמכירות.

הרווח התפעולי ברבעון השני של שנת 2024 בנטרול תקן 16 IFRSהסתכם בכ-173.9 מיליון שקל ומהווה כ- 11% מהמכירות, בהשוואה לרווח תפעולי בסך של כ-100.1 מיליון שקל שהיווה כ- 7.5% מהמכירות בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של כ-73.8 מיליון שקל.

העלייה ברווח התפעולי נובעת בעיקר מעליה ברווח בגולמי כפי שהוסבר לעיל בנטרול הוצאות תפעול בפעילויות החדשות שנפתחו במהלך שנת 2023 בקנדה ובאירופה ובנטרול הוצאות חד פעמיות והפחתת עודפי עלות שנוצרו עקב רכישת החברה באוסטרליה. העלייה בשיעור הרווח התפעולי נובעת בעיקר מהעלייה בשיעור הרווח הגולמי כפי שהוסבר לעיל, מהגידול במכירות החנויות הזהות וכן מירידה בהוצאות תפעול.

הרווח הנקי ברבעון השני של שנת 2024 הסתכם בכ-124.3 מיליון שקל בהשוואה לרווח ברבעון אשתקד בסך של כ-88.9 מיליון שקל.

הרווח הנקי ברבעון השני של שנת 2024 בנטרול תקן 16 IFRS הסתכם בכ-135.3 מיליון שקל, ומהווה כ- 8.5% מהמכירות. בהשוואה לרווח אשתקד שהסתכם בכ-95.0 מיליון שקל, המהווה כ- 7.2% מהמכירות, עלייה של כ-40.3 מיליון שקל.

הראל ויזל: "אנו מדווחים היום על תוצאות הרבעון השני עם הכנסות שיא של 1.5 מיליארד שקל. קבוצת פוקס מיצבה עצמה בשנים האחרונות כשחקנית בינלאומית משמעותית ומוערכת בתחום הריטייל, ובמקביל לגידול המשמעותי של הפעילות בחו"ל, ישנה התחזקות גם בשוק המקומי בו אנו פועלים רבות בכדי להמשיך את הצמיחה, החדשנות והפיתוח השומרים על מובילות הקבוצה ומותגיה. לצד ההתחזקות וההתרחבות בזירה הבינלאומית והמקומית, הקבוצה מציגה התייעלות בעלויות התפעול ובניהול המלאי, המחזקים את המאזן האיתן של הקבוצה, עם תזרים מזומנים חזק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש