נשיא ארה״ב לשעבר ג'ו ביידן<br>קרדיט: פלאש 90, אריה לייב אברמס
נשיא ארה״ב לשעבר ג'ו ביידן קרדיט: פלאש 90, אריה לייב אברמס

מדד המחירים לצרכן (CPI) בארה"ב עלה בחודש יולי ב-0.1549% - מתחת לצפי לעלייה של 0.2%, ולעומת עלייה של 0.1% בחודש הקודם.

בכך קצב האינפלציה הסתכם ב-2.9% ב-12 החודשים האחרונים לעומת צפי לעלייה של 3%, ומתחת לנתון של החודש הקודם ששיקף קצה עליות מחירים של 3% (שנתי).

מדד הליבה (המדד בנטרול אנרגיה ומזון) גם הוא מתחת לצפי עם עלייה של 0.1652% (לעומת התחזיות לעלייה של 0.2%).

בכך קצב העלייה השנתית עומד על 3.2% לעומת צפי של 3.2%. זאת מתחת לנתון של החודש הקודם שהצביע על קצב עליות מחירים של 3.3% (שנתי).

"מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת, עם פרסום במדד יולי. המהלך בולט אף יותר בהתחשב בעובדה שהוא נרשם למרות עליית מחירי הדלקים בתחנה, אם כי בסיוע קל של גז ביתי. במידה רבה, אפשר לייחס את הנתון היום להתמשכות התהליכים המבניים של התמתנות האינפלציה העולמית. זה בא באופן ברור לידי ביטוי במחירי מוצרים סחירים, בין היתר הודות למהלכי העלאת הריבית של השנים האחרונות, והירידה במחירי המכוניות החודש ממחישה את זה. אבל גם רכיבי השירותים מציגים גוונים קלים של אופטימיות – הירידות במחירי הטיסות, בפרט", כך לפי יוני פנינג, אסטרטג ראשי, חדר עסקאות מזרחי טפחות.

"ולמרות חלקם של אלה, הפיל הבולט ביותר בחדר האינפלציוני נותר כמובן מחירי השכירות. לתפיסתנו, יש פה כמה גורמים שמתערבבים יחדיו לכדי נתון אחד, ומקשים על הסקת מסקנות כלכליות. האופן המעוכב שבו חוזים מתחדשים נכנסים למדד, ומבטאים למעשה אינפלציה של שנה קודמת, במקרה הטוב, הוא מאפיין עקבי מהבחינה הזו. ועל זה אפשר להוסיף, כמובן, את העיוותים שהריבית הגבוהה משרה על השוק. בשני המקרים, אנו מצפים שהזמן יעשה את שלו, ואינפלציית השכירויות תתמתן בהמשך, אם כתוצאה ממיצוי העליות עצמן, ואם כתגובה לריבית שצפויה לרדת, בין אם זה יקרה מהר יותר או פחות. אבל בשלב הזה, אלה בעיקר גוזרים ריבת אינפלציה שנותרת היום מעל לקו ה-3%, באופן בולט. אפשר אולי לעשות פה הנחה קלה אם נזכור כי היעד הוא מול מדד ה-PCE, אשר נמוך בממוצע בכ-0.3% ממדד ה-CPI, אשר פורסם היום. אבל עדיין, זה רחוק באופן מובהק מיעד ה-2%.

"השוק בארה"ב צופה מזה זמן הורדת ריבית ראשונה, בהחלטת הפד בעוד כחודש. כמו שזה נראה בהתבטאויות הפד בשבועות האחרונים, לא נראה שהוא מעוניין לערער על הציפיה הזו. ולמרות זאת, גם השוק וגם הפד עדיין מתווכחים על המחיר – הורדה של 0.25% או 0.5%. לתפיסתנו, בהינתן אותו מרחק בין האינפלציה ליעד, הנתון היום הוא לא זה אשר יפתח את הסכר, למרות ההאטה בנתוני שוק התעסוקה האחרונים. אבל הוא בהחלט מהווה צעד נוסף בכיוון הנכון".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש