פתאל החזקות ממשיכה להרחיב את אחיזתה באירופה וחתמה על הסכם לרכישת 12 בתי מלון בהולנד הכוללים יחד 1,522 חדרים. הרשת רכשה במסגרת השותפות את בתי המלון מידי קרן KSL קפיטל, המתמחה בתחום התיירות והפנאי בתמורה לכ-360 מיליון אירו. בכוונת הרשת להשקיע 45 מיליון אירו נוספים בשדרוג בתי המלון הנרכשים. השלמת העסקה צפויה ברבעון השלישי של השנה וכפופה לתנאים מתלים.
המלונות הנרכשים מורכבים מחמישה מלונות באמסטרדם, ביניהם מלון עדן האייקוני, וכן, שבעה בתי מלון בערים רוטרדם, האג, איינדהובן, חרונינגן, מאסטריכט הכוללים יחד 1,522 חדרים. עם השלמת הרכישה תחזיק הרשת 26 בתי מלון בהולנד הכוללים יחד כ-4,000 חדרים.
לרשת פתאל אסטרטגיית צמיחה באזור בנלונקס (הולנד, בלגיה ולוקסנבורג) והרכישה תגדיל את תיק המלונות של הרשת באזור ל-28 ואת רשת פתאל לאחת המובילות באזור.
גיא ורדי ויניב אמזלג, מנהלי מיזוג ורכישות ברשת פתאל ומנהלי השותפויות, אמרו: "אנו מודים לקרן KSL על הבעת האמון, המשקפת את היכולת שלנו להוציא לפועל עסקאות בהיקף כה משמעותי במסגרת הליך תחרותי ביותר, בו התמודדנו מול מתחרים מהגופים המובילים בתחום. המלונות הנרכשים ייהנו מהסינרגיות של קבוצת פתאל , המספקת לאורחים גישה לפורטפוליו מלונות מגוון באיזורים אטרקטיביים בכל רחבי אירופה וישראל. על ידי מיקוד בנכסים התואמים את סטנדרט המצוינות של פתאל , השותפות שואפת ליצור אוסף של בתי מלון מובילים בתעשייה".
במסגרת שותפויות פתאל , שיצאו לדרך בחודש אפריל 22, נרכשו, כולל עסקה זו, 40 בתי מלון באירופה הכוללים יחד כ-6,200 חדרים ובהיקף של מעל מ- 1.5 מיליארד אירו.
רונן ניסנבאום, מנכ"ל מלונות לאונרדו בבריטניה, אירלנד, בנלוקס, ספרד ופורטוגל אמר: "אנו שמחים על עסקה זו , המגדילה את מספר המלונות של הרשת באזור בנלוקס ל-28. קבוצת פתאל מציגה צמיחה גדולה בשנים האחרונות והיא כוללת כעת 292 בתי מלון ב-21 מדינות" .
בינואר האחרון השלימה החברה שותפות שלישית עם גופים מוסדיים בישראל לרכישת מלונות פעילים באירופה ובעלי פוטנציאל השבחה - בדגש על מלונות 4 עד 5 כוכבים . נכון להיום, התקבלו התחייבויות השקעה בהיקף כולל של כ-381 מיליון אירו. להערכת החברה היקף ההשקעה הכולל יסתכם בכ-400 מיליון אירו – הון עצמי. עם השלמת עסקה זאת, חתמה השותפות השלישית על עסקאות לרכישת 21 בתי מלון באירופה (הכוללים מעל 2,500 חדרים סה"כ) בעלות כוללת של כ-546 מיליון אירו.
רשת מלונות פתאל אשר הוקמה על ידי דוד פתאל במרץ 1998 היא קבוצת מלונות בינלאומית ודינמית המתמחה בהחזקה, תפעול, שכירות וניהול מלונות וכן ברכישה והקמה של מלונות חדשים המציגה עם השנים מגמת צמיחה מרשימה ומהירה.
רשת מלונות פתאל מונה 292 בתי מלון, כ-52,000 חדרים, ביותר מ 127 יעדים בישראל, אירופה ובאגן הים התיכון ומראשית דרכה, חותרת למצוינות, ממשיכה להרחיב את פעילותה העולמית ביעדים נחשקים ומפגינה נוכחות בולטת ב-21 מדינות, ביניהן גרמניה, בריטניה, הולנד, ספרד, אירלנד, פולין, ישראל, אוסטריה, איטליה, יוון, קפריסין וצרפת.