כל המדדים בארה"ב סיימו אתמול בירידות רוחביות של 1.5% עד 1.9%, הנפט ממשיך לזנק ביומיים האחרונים כ-15% ועמוד על מחיר של מעל 108 דולר לחבית, כרגע באסיה ירידות מעל 1%, הביטקויון מתחזק ל-44 אלף דולר.
גל הסנקציות על רוסיה הוביל לפיחות חד ברובל הרוסי, זאת תוך פגיעה והקפאה של השווקים הפיננסיים של המדינה. מהלך הסנקציות שהופעל מיד לאחר הפלישה לאוקראינה כבר הקשה על משקיעים מערביים להחזיק או לסחור בנכסים רוסיים. הגל שבא אחריו כבר מביא לכך שבנקים רוסים רבים ינותקו מן המערכת הבין-בנקאית הבינלאומית של ה-SWIFT, וגם לכך שהבנק המרכזי של רוסיה יוגבל מאוד בכל הקשור לפעילות בינלאומית. רוסיה הודיעה כי תאסור על מכירת ניירות ערך רוסיים על ידי זרים, וכי שוק המניות של המדינה יישאר סגור לפחות בימים הקרובים.
כתוצאה, המסחר ברובל, שפוחת כבר בעשרות אחוזים מאז ראשית השנה מול הדולר, נפגע באופן קשה, והפערים שבין מחירי המכירה והקנייה של המטבע התרחבו לרמה שלא נראתה מאז משבר מאזן התשלומים של רוסיה ב-2014/15 וברמה דומה למה שנראה במהלך המשבר הפיננסי הגלובלי ב-2008-2009. כמו כן, הנזילות בשוק האג"ח הדולרי של ממשלת רוסיה "התייבשה" לחלוטין, והתשואות לפדיון של איגרות אלו עלו לרמות המשקפות דאגה לגבי מידת האיתנות החוב של רוסיה.