הבורסה בארה"ב פתחה את יום המסחר בעליות שערים קלות לאחר שאתמול המדדים עברו לעליות שערים וסגירה סמוך מאוד לשיאים השנתיים.
הנשיא טראמפ נשא נאום לאומה והמסר הפייסני שלו שכנע את המשקיעים ששלחו את השוק לעליות שערים שנחלשו מעט לקראת סיום.
מחר לפני המסחר יפורסם דוח התעסוקה של חודש דצמבר. עוד פורסם שסגן נשיא סין ליו הי האמון על שיחות הסחר יגיע לארה"ב בשבוע הבא לחתימה על הסכם שלב 1.
הנפט שעבר אתמול מעליות לירידות חדות, נסחר ללא שינוי וברמה של 59.7 דולר לחבית מסוג לייט קרוד. הזהב ממשיך לאבד גובה משיא של 6 שנים ונסחר ברמה של 1,553 דולר לאונקיה.
באירופה מגמה חיובית, הדקס נסחר בשיא של שנה ועולה 1.2%, הקאק עולה באופן מתון יותר 0.2%. באסיה ננעלו המדדים בעליות חדות לאחר הרגיעה במזרח התיכון, הניקיי ננעל בעליה של 2.3%, הונג התחזקה ב-1.7%.
מניות בכותרות
אוקסידנטל פטרוליום (OXY) אמרה שתחל בסבב קיצוצי כח אדם לאחר שבשנה שעברה החברה רכשה את אנדרקו פטרוליום בסכום של 38 מיליארד דולר. החברה לא סיפקה מספרים ספציפיים לגבי כמות העובדים שיפוטרו.
HP אינק (HPQ) דחתה שוב את הצעת ההשתלטות של חברת זירוקס (XRX) הטענה היא שההצעה מתמחרת בחסר את החברה.
אלפבית (GOOGL) - בנק אוף אמריקה סקיוריטיס מעלה את מחיר היעד למניה מ-1450 דולר ל-1620 דולר לקראת עונת הדוחות הקרובה.
בד באת’ אנד ביונד (BBBY) מדווחת על הפסד של 38 סנט למניה מול צפי לרווח של 2 סנט. הכנסות החברה היו מתחת לציפיות השוק כשהחברה חותכת את התחזית השנתית שלה. מניות החברה יורדות 12% במסחר המוקדם.
טסלה (TSLA) ממשיכה להטריף את המשקיעים כשהיא קרובה לשער של 500 דולר ושווי השוק שלה גדול יותר מפורד וג’נרל מוטורס גם יחד (מי אמר שאין בועות). בית ההשקעות "באיירד" מנסים לצנן מעט ומורידים את המניה לנייטרלי מתשואת יתר לאחר הראלי האחרון.
וול מארט (WMT) פתחה 134 חנויות במקסיקו בשנה שעברה, ההתרחבות החזקה ביותר של החברה במדינה אחת מאז שנת 2013.