הבורסה בארה"ב פתחה את יום המסחר בירידות שערים קלות לאחר שאמש נסחרו בירידות שערים, שהפכו לעליות לקראת סיום המסחר. הלחץ הגיאופוליטי לאחר חיסול סולימני התפוגג והביטחון של המשקיעים חזר.
סין וארה"ב ממשיכות בהכנות להשלמת השלב הראשון בהסכם הסחר, ההסכם צפוי להחתם שבוע הבא בארה"ב. עיניי המשקיעים מתחילות לפזול לעונת הדוחות כשלא מעט חברות הוציאו כבר צפי לרבעון האחרון ולשנה כולה.
באירופה המדדים עולים לאחר שירדו אתמול, הדקס מתחזק ב-0.8% הקאק הצרפתי ב-0.3%. גם באסיה חזרו המדדים לעלות לאחר שארה"ב מחקה את ירידות השערים מתחילת המסר אמש, הניקיי זינק ב-1.6%, הודו עלתה 0.5% והונג קונג התחזקה ב-0.35%.
הזהב יורד משיא של 6 שנים ונסחרת ברמה של 1,567 דולר לאונקיה. חבית נפט מסוג לייט קרוד נסחרת ברמה של 62.8 דולר.
מניות בכותרות
בואינג (BA) ואמריקן איירליינס הגיעו להסכם פשרה בשל הנזק מקרקוע צי מטוסי 737 מקס. הסכום לא פורסם אולם אמריקן איירליינס אמרה ש-30 מיליון דולר ממנו יתרמו לתוכנית חלוקת הרווחים לעובדים.
פייזר (PFE) מתחילה לקבל סיקור מ-RBC קפיטל בתשואת יתר. החברה מוגדרת כבחירה עילית מחברות הפארמה הגדולות.
גודלמן זאקס (GS) בנק ההשקעות יבצע שינויים במבנה הדוח הכספי במטרה להגביר את השקיפות. השינוי מגיע מתסכול של מנהלי הבנק בשל ביצועי חסר של המניה וכי אותם מנהלים מאמינים שהמניה יכולה להסחר במחיר של 400 דולר (מחיר כיום 236 דולר).
פיר1 (PIR) חברת ריטייל לרהיטים ועיצוב הבית תסגור מעל 450 סניפים ותחתוך בכח העבודה של החברה בשל ירידה חדה במכירות. החברה ציינה שבמצב הנוכחי לא בטוח שהיא תוכל להמשיך כעסק חי. מניות החברה יורדות 13% במסחר המוקדם.
טסלה (TSLA) מתחילה ייצור של מודל Y , ה-SUV החשמלי של החברה במפעל בשנחאי. הייצור מתחיל זמן קצר לאחר ייצור של דגם 3 סדן שהחלו להמסר לאחרונה.
מיקרוצ’יפ (MCHP) פרסמה תחזית לרבעון האחרון של השנה והיא מעלה את התחזית המכירות לרבעון האחרון ולרבעון הראשון של השנה. המניה מזנקת 4% במסחר המוקדם.
רשת המלונות מריוט (MAR) מקבלת הורדת המלצה מתשואת יתר לתשואת שוק מריימונד גיימס.