המכירות של קמעונאים בארה"ב, כמו סוחרי מכוניות, מסעדות ואתרי אינטרנט, עלו שוב בחודש יוני לאחר עלייה ענקית במאי, והדגישו את עוצמתה של הכלכלה האמריקנית. מכירות הקמעונאים בארה"ב צמחו ב -0.5% בחודש שעבר והסתכמו ב-506.8 מיליארד דולר, כך פורסם היום (ב’). הנתון תואם את תחזיות כלכלני MarketWatch.

 

העלייה בחודש שעבר נרשמה בעקבות פרץ גדול עוד יותר של הוצאות בחודש מאי, כאשר המכירות עלו בשיעור מתוקן של 1.3% במקום נתון ראשוני של 0.8%. המכירות הקמעונאיות עלו ב -6.6% ב -12 החודשים האחרונים, מעט מעל הממוצע לטווח הארוך מאז 1980.

 

המכירות הקמעוניות הואצו לא מעט בזכות מחירי הדלק הגבוהים. בתחנות הדלק נרשמה עלייה של 1% בחודש שעבר, והמכירות עלו ב -21.6% בשנה האחרונה.

 

במקביל פורסם מדד האמפייר סטייט, שמצביע על פעילות הייצור במדינת ניו יורק. המדד ירד ב-2.4 נקודות ל-22.6 בחודש יולי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש