דגימת סולר לתחבורה אשר נלקחה על ידי המבדקה הכימית מתחנת הדלק "דלק דליית אל כרמל", התגלתה כלא תקנית וניתנה הוראה להפסיק את מכירת הסולר במקום.
דגימת הסולר שניטלה הכילה 45 מ"ג/ק"ג גופרית במקום מקסימום 10 מ"ג/ק"ג כפי שקובע התקן בנושא. בעקבות התוצאות, הונחתה התחנה להפסיק את המכירה באופן מיידי, לרוקן את המלאי הקיים, להחליפו במלאי תקין. התחנה תורשה לשוב לעבודה סדירה רק לאחר שהמלאי החדש ייבדק ויוכח כי הוא אכן עומד בתקן.
אגף הפיקוח והבטיחות של מנהל הדלק והגז במשרד התשתיות הלאומיות ומעבדות מאושרות על ידי הממונה על התקינה שבעלי תחנות הדלק מחויבים להתקשר עימן, דוגמים דגימות דלק, בתחנות הדלק ברחבי הארץ באופן קבוע. כל תחנה נדגמת מספר פעמים בשנה וכאשר נמצא מוצר דלק שאינו עומד בתקן, התחנה מחויבת להפסיק את מכירת הדלק הפגום ולהחליפו במוצר תקני ובטיחותי.