בית ההשקעות הלמן-אלדובי: תגובה למדד מארס: מדד חודש מרץ התנהג כצפוי ועלה מעט. עם זאת, שער השקל הגבוה, התייצבות מחירי הנדל"ן, יחד עם צעדי הממשלה להוזלת יוקר המחייה, צפויים להמשיך ולשמור על רמת אינפלציה נמוכה גם בחודשים הבאים. גם לנוכח הריבית בארה"ב והצמיחה בישראל, הריבית בארץ צפויה להישאר נמוכה עוד חודשים רבים.

 

האינדיקטורים לפעילות הכלכלית מציגים תמונה חיובית. לצד הפעילות הריאלית, התמונה החיובית המתקבלת משוק העבודה מצביעה על מצבו האיתן של המשק, ותומכת בהמשך הצמיחה. מנגד, על אף העלייה בקצב האינפלציה, הם עדיין נמוכים מהיעד.השקל הגבוה, התגברות התחרות במשק וצעדי הממשלה להוזלת יוקר המחייה (ביניהם תכנית "נטו משפחה,"ירידת מחירי החשמל, הצפי לירידת מחיר התחבורה הציבורית בהמשך השנה והפחתת מסי קנייה ומכסים על מוצרים שונים) מכבידים על האינפלציה, ומעכבים את חזרתה ליעד. דברים אלו תומכים באי-שינוי הריבית בתקופה הקרובה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש