המסחר בניו יורק מתנהל הערב במגמה שלילית בהמשך לפתיחה מעורבת, זאת לאחר שהמסחר הקודם הסתיים בירידות שערים שבאו לידי ביטוי באופן בולט בעיקר במניות הטכנולוגיה. באסיה נרשמו ירידות ובורסות אירופה מתנהלות גם הן במסחר שלילי.

 

מדד ה-S&P יורד ב-0.17% ל-2,608.27. הנאסדק יורד ב-0.7% ל-6,958.58 והדאו זוחל מטה ב-0.03% ל-23,850.14. 

 

הכלכלה האמריקאית, הגדולה בעולם, צמחה ברבעון הראשון של השנה בקצב שנתי של 2.9%, נתון טוב מהתחזיות המוקדמות שצפו קצב צמיחה שנתי של 2.7%.

 

מכירות הבתים בהמתנה עלו ב-2.1% ל-107.5 בחודש פברואר. כך נמסר מאיגוד המתווכים הלאומי בארה"ב. כלכלנים צפו עלייה של שלושה אחוזים. מדד איגוד המתווכים הלאומי ירד לשפל של יותר משלוש שנים בינואר, והנתונים לחודש זה תוקנו כלפי מטה. גם לאחר ההתאוששות שנרשמה בפברואר, המדד נמוך ב-4.1% בהשוואה לשנה שעברה. עם זאת, מדובר בנתון השני הכי גבוה מזה עשור. המכירות בהמתנה זינקו ב-10.3% בצפון מזרח ארה"ב ועלו ב-0.7% במערב המרכזי. בדרום נרשמה עלייה של 3% ובמערב המכירות עלו ב-0.4%. האיגוד תיקן את צפי המכירות ב-2018 ל-5.51 מיליון, בדומה ל-2017, ולאחר עלייה של 1.1% בלבד ב-2017. מחירי הבתים צפויים לעלות ב-4.2% ב-2018 לעומת עלייה שנתית של 5.8% ב-2017.

 

ל פי נתונים מוקדמים בפברואר, הגרעון המסחרי בארה"ב התרחב ב-0.1% ל-75.4 מיליארד דולר מ-75.3 מיליון דולר. בנוסף, המלאים הסיטונאיים עלו ב-1.1% המלאים הקמעונאיים עלו ב-0.4%. היבוא והייצוא עלו שניהם בחודש פברואר. העלייה בגרעון מצביעה על גרעון מסחרי גדול יותר בפברואר. המלאים עלו כסימן למכירות החזקות ברבעון הרביעי אשתקד. העלייה במלאים עשויה לסמן האטה בצמיחה ברבעון הנוכחי, אך עשויה לתמוך בהתאוששות בהמשך השנה.

 

מניית אמזון צונחת הערב בחדות בעקבות דיווח באתר הפוליטי המוערך Axios , ולפיו דונלד טראמפ מתכוון לנקוט צעדים נגדה. לפי הפרסום, טראמפ "אובססיבי" לגבי ענקית המסחר המקוון, מאשים אותה בפגיעה אנושה בקניונים ובעסקים קטנים, ומתכנן להתחקות אחר תשלומי המס שלה.

 

טסלה מאבדת אף היא גובה לאחר שמודיס הוריד את דירוג החוב של החברה בשל עיכובים בייצור מודל ה-3 של החברה.

 

בית הדין הפדרלי לעררים קיבל אתמול (ג’) את הערעור שהגישה אורקל ב-2016 נגד גוגל. ב-2010 תאגיד אורקל רכש את Sun - החברה שפיתחה את שפת הג’אווה. לאחר הרכישה הגישה אורקל תביעה נגד גוגל בטענה טענה כי גוגל היא את זכויות היוצרים שלה והשתמשה ב-37 API שונים שבבעלותה מעבר לשימוש הסביר. בית המשפט פסק אתמול כי השימוש של גוגל בקיצורי ג’אווה לפיתוח מערכת אנדרואיד מהווה הפרה של זכויות היוצרים של אורקל. הסכום שתובעת אורקל מגוגל עומד כעת על 8.8 מיליארד דולר, אך עשוי לעלות.

 

לסכסוך בין שתי החברות עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת עבור כלל תעשיית התוכנה. הדיון מתקיים כבר שנים בין מפתחי שפות התכנות ומפתחי התוכנה, אשר טוענים כי השימוש שהם עושים בשפות אלה הוא הוגן, ולכן יש להחריגו מחוק זכויות היוצרים. עד כה נהוג היה לקבל את טענתם.

 

אחרי שבוע של ירידות חדות, מניית פייסבוק עולה במסחר המוקדם בעקבות הודעתם על שינוי ושדרוג הגדרות האבטחה שלה. החברה הודיעה היום כי היא תדחה את השקת הרמקולים החכמים שלה, כל זאת על רקע פרשת האבטחה החמורה על פיה קיימברדיג’ אנליטיקה השתמשה בנתונים אישיים של משתמשי הרשת החברתית. בשבוע האחרון חוותה המנייה ירידות קשות.

 

אפל תרכז עניין לאחר שהשיקה אתמול אייפד חדש המיועד לתלמידי בית הספר, ויתמוך בעפרון של החברה. עם זאת, ההשקה החגיגית לא עזרה למניות החברה לצלול ביום המסחר הקודם.

 

חברת השבבים קוואלקום האמריקאית תקנה על ידי חברת השבבים ההולנדית NXP Semiconductors. המיזוג עם NXP יאפשר לקוואלקום להוריד את החשיפה לתחום הסלולר לכ-50% לעומת חשיפה של 90% כיום. כמו כן, קוואלקום מחזיקה בקופת מזומנים נטו של כ-30 מיליארד דולר, כולה מחוץ לארה"ב, כאשר NXPI היא חברה אירופית - דבר שמקל על השימוש במזומנים ללא חבות מס.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש