כלכלני בית ההשקעות אלומות פרסמו היום סקירת מאקרו שבועית: "באופן שהיה צפוי לחלוטין גם בהחלטה האחרונה הותירו בבנק ישראל את הריבית הרשמית ללא שינוי, ברמה של 0.1%. למעשה, חלפו כבר 3 שנים, מאז שבנק ישראל ביצע את השינוי האחרון בריבית (מארס 2015). אינפלציה ממשיכה להיות הבעיה של בנק ישראל. בבנק כותבים כי ’בכוונת הוועדה המוניטרית להותיר את המדיניות המרחיבה על כנה, כל עוד הדבר יידרש כדי לבסס את סביבת האינפלציה בתוך תחום היעד’.

 

"להערכתנו, האינפלציה צפויה להיוותר נמוכה, מתחת ליעד הבנק עוד תקופה ממושכת ואנו מעריכים כי היא תעלה ב-12 החודשים הקרובים בשיעור מתון למדי שבין 0% ועד 0.5%. יתר על כן, להערכתנו פוטנציאל ההפתעה הוא בעיקר כלפי מטה, לאור מוטיבציה של משרד האוצר להוזיל את יוקר המחיה. לראיה, "רפורמת הקורנפלקס" אשר נחתמה לפני יומיים בין הרבנות למשרד האוצר כעת תצא לדרך. בנוסף, משרד האוצר מעוניין להוזיל את מחירי התחבורה הציבורית בעשרות אחוזים. ההשפעה של המהלכים הללו על האינפלציה תהיה לכדי הוזלות מחירים ותשפיע כבר בטווח של חודשים בודדים.

 

"לאור זאת, הריבית צפויה להיוותר ברמתה עוד תקופה ממושכת. להערכתנו, העלאת ריבית ראשונה תתאפשר רק לאחר שבנק ישראל יפסיק להתערב בשוק המט"ח - לכל המוקדם בשנת 2019", הוסיפו באלומות.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש