שילוב של האצה בייצוא והתמתנות קלה בצריכה תומך באינפלציה מתונה - כך אומרים הבוקר יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון בסקירת מאקרו שבועית. נקודות עיקריות:

 

"בפרוטוקול של החלטת הריבית האחרונה מרבית חברי הפד סברו שהנתונים הכלכליים מצביעים על צמיחה מעט מהירה יותר ("modestly stronger"). שוק האג"ח הגיב בעליית תשואות מתונה ביום רביעי אשר נמחקה עד יום שישי. בפרוטוקול של ה-ECB, חברי הוועדה המוניטארית לא היו מוכנים להשמיט בהודעת הריבית את המשפט אשר תמך "בהרחבה כמותית נוספת אם תידרש". ביום שישי שוק המניות והאג"ח עלו בעקבות הדו"ח המוניטארי שפרסם הפד כאשר הציפייה שהנגיד החדש פאוול לא ימהר להעלות את הריבית.

 

"בשבוע הקרוב: בארה"ב ביום שלישי צפוי ג’רום פאוול לשאת עדות ראשונה בפני הקונגרס וביום חמישי אינפלציית PCE, השינוי בצריכה הפרטית וההכנסה הפנויה בחודש ינואר. בנוסף יתפרסם מדד מנהלי הרכש ISM בתעשייה לחודש פברואר. באירופה: אומדן האינפלציה בפברואר יתפרסם ביום רביעי, PMI (נתון סופי) ביום חמישי. בסין: מדדי מנהלי הרכש (תעשייה ושירותים) יתפרסמו ביום רביעי. בישראל: מחר צפויה החלטת ריבית (אי שינוי כמובן). לא צפוי שינוי בשימוש ב - forward guidance. בנוסף, יתפרסמו השבוע נתונים אשר יעידו על הצריכה הפרטית בינואר: מכירות ברשתות השיווק (מחר), ורכישות בכרטיסי אשראי (יום רביעי). ביום רביעי יתפרסמו גם נתוני התעסוקה לחודש ינואר.

 

"מאקרו ישראל: ברבעון ד’ המשק הישראלי צמח בקצב נאה של 3.6% לאחר צמיחה של 3.9% ברבעון ג’. הייצוא (סחורות ושירותים) צמח ב - 7.7% ברבעון ד’, מול עליה מתונה של 1.3% בצריכה. נתוני הייצור התעשייתי מצביעים על התרחבות בפעילות, בפרט בענפי ההיי טק. מדד מנהלי הרכש מצביע על שיפור בהזמנות לייצוא, אך מעט חולשה לשוק המקומי. יצוא שירותים עלה ב - 14.5% בחישוב שנתי ברבעון ד’, וב - 11% בשנת 2017 כולה. צמיחה מוטת יצוא (תומכת בשקל) עם התמתנות בצריכה תומכים באינפלציה מתונה. השקל יוסף ב - 2.2% בשבוע האחרון, מול סל המטבעות.

 

"מאקרו גלובלי - ארה"ב: מדד מנהלי הרכש PMI משולב תעשייה ושירותים עלה בצורה חדה בפברואר. מסתמנת ירידה במספר דורשי העבודה, מגמה התומכת בנתון תעסוקה חיובי ב - 9.3 . שילוב של צמיחה מהירה, לחצי שכר ומדיניות פיסקאלית מאד מרחיבה תומך באינפלציה. אירופה: אומדן מוקדם של מדד ה - PMI מצביע על ירידה של 1.3 נקודות ל - 57.5 בפבר’. מדד IFO לגבי האמון העסקי בגרמניה ירד ב - 2.2 נקודות בפברואר. מרבית הנתונים באירופה מצביעים על התמתנות מסוימת בקצב הצמיחה.

 

"שוק האג"ח: ה - spread השלילי בתשואות הארוכות מול אג"ח ארה"ב התרחב על רקע הייסוף בשקל. הייסוף בשקל תומך באינפלציה מתונה ובדחיית העלאת ריבית על ידי בנק ישראל. יחד עם זאת, בשבוע האחרון חלה ירידת תשואות חדה בצמודים הקצרים: כלומר, השוק חושש מהתגברות האינפלציה. חזאי המאקרו צופים אינפלציה של 0.8% שנה קדימה. קיימת אטרקטיביות באפיקים הארוכים ברמות סביב 1.85% - 1.9% (שחר 327).

 

"זום אין: אי יציבות פוליטית לא תפגע בצמיחה, אך אולי תחליש מעט את השקל. אי היציבות במישור הפוליטי בישראל לא תפגע באמינות הפיסקאלית. תקציב 2019 כבר אושר כך שלא ניתן לנהל מדיניות מרחיבה יותר. כחלון עשוי להאיץ את המהלכים להוזלת יוקר המחייה במטרה לצבור אהדה. במידה שיוכרז על בחירות מוקדמות, השקל עשוי להיחלש עקב העלייה באי הוודאות לגבי המדיניות (כלכלית ומדינית) של הממשלה הבאה", סיכמו בלידר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אם התקציב עובר, אז למה שהשקל יחלש?

    בלי להיכנס האם תהיה או לא אי ודאות פוליטית, מה שחשוב זה הודאות הכלכלית. אם עובר התקציב אז יש ודאות כלכלית ואין סיבה להחלשות השקל. אבל אם הרוב חושבים שהשקל יחלש , אז כנראה יחלש
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 25/02/2018 09:49