המסחר בוול סטריט מתנהל הערב במגמה שלילית בהמשך לירידות במסחר בבורסות אירופה. מחיר הנפט ממשיך לרדת בהמשך להפסדי השבוע שעבר, ואילו הזהב מנסה להתאושש ונסחר בעלייה קלילה. 

 

מדד ה-S&P יורד ב-1.4% ל-2,723.58. מדד הנאסדק יורד באחוז ל-7,168.46 והדאו יורד ב-1.63% ל-25,105.66. 

 

מחירי הנפט יורדים היום בהמשך להפסדים שנרשמו בשבוע שעבר, על רקע הדולר המתחזק והעלייה בתפוקת הנפט הגולמי בארה"ב. הנפט בניו יורק יורד היום בכמחצית האחוז ונסחר במחיר של כ-65.08 דולר לחבית. ביום שישי נרשם הפסד של חצי אחוז. הברנט יורד בכ-0.4% לכ-68.31 דולר לחבית בלונדון.

 

חוזים עתידיים על זהב נסחרים היום במגמה חיובית בהמשך להפסדים שנרשמו בשבוע שעבר, על רקע נתוני התעסוקה שתמכו בדולר ולחצו על מחירי המתכת היקרה. זאת, בעקבות הצפי למדיניות אגריסיבית יותר מצד הפדרל ריזרב. גם המגמה השלילית במסחר במניות היום תומכת במחירי הזהב. הזהב עולה בפחות מ-0.1% ונסחר במחיר של כ-1,337.80 דולר לאונקיה בניו יורק.

 

מדד מגזר השירותים של מכון ניהול האספקה בארה"ב (ISM) קפץ בינואר ל-59.9 - שיא של 13 שנים. כך הודיע היום המכון. התעסוקה עלתה לשיא חדש. נתון גבוה במ-50 נחשב חיובי עבור העסקים, ונתונים גבוהים מ-55 נחשבים מצוינים. המדד הבוחן את רמת התעסוקה הנוכחית ותכניות ההעסקה בעתיד עלה לשיא של 61.6 מ-56.3 בחודש הקודם. מדובר ברמה הגבוהה ביותר מאז תחילת מדד מכון ניהול האספקה בשנת 1997. מדד ההזמנות החדשות עלה ב-8.2 נקודות ל-62.7, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2011. 15 מתוך 17 התעשיות שנבחנו על ידי מכון ניהול האספקה דיווחו על צמיחה בינואר. מגזר השירותים מעסיק שמונה מתוך עשרה עובדים אמריקאים.

 

באתר סיקינג אלפא סבורים כי תשלום ה-700 מיליון דולר שהעבירה אלרגן לטבע לא יעצור את הירידות שפוקדות את המניה לאחרונה. טבע יורדת בכ-2.6% ברגעים אלה. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש