המסחר בוול סטריט מתנהל הערב במגמה חיובית, כאשר הדאו עולה ביותר מ-0.6%. זאת, בהמשך לסגירה מעורבת בבורסות אירופה ולאחר סגירה שלילית בבורסות אירופה. מניות הפארמה מרכזות עניין על רקע דברי טראמפ בנאומו לאומה. 

 

מדד ה-S&P עולה ב-0.28% ל-2,830.42. מדד הנאסדק עולה ב-0.35% ל-7,428.10 והדאו עולה ב-0.6% ל-26,234.47.

 

234 אלף משרות נוספו למגזר הפרטי בארה"ב בחודש ינואר. כך עולה מסקר ה-ADP שפורסם היום. גם נתוני מודי’ס מצביעים על מספר זהה של משרות שנוספו. כלכנים שנסקרו על ידי הוול סטריט ג’ורנל צפו תוספת של 193 אלף משרות. בדצמבר עמד הצפי על תוספת של 250 אלף משרות. כלכלנים סבורים כי מגמת הצמיחה במשרות תאט עם הזמן על רקע הלחץ בושק העבודה. כלכלנים שנסקרו על ידי מרקטווטץ’ צופים כי דוח התעסוקה המלא, אשר יפורסם ביום שישי, יצביע על תוספת של 185 אלף משרות, בהמשך לתוספת של 148 אלף משרות בדצמבר.

 

מכירות הבתים בהמתנה עלו במחצית האחוז בחודש דצמבר. כך דיווח היום איגוד המתווכים הלאומי בארה"ב. מדובר בנתון הגבוה ביותר מאז חודש מארס, למרות שהמדד גבוה רק בחצי אחוז בהשוואה לשנה שעברה. בדצמבר נרשמה העלייה השלישית ברציפות במכירות הבתים בהמתנה. מדובר בעסקאות נדל"ן בהן נחתם חוזה אך העסקה טרם נסגרה. העלייה של חצי אחוז היתה בהתאם לצפי כלכלני Econoday. כלכלני איגוד המתווכים מסרו היום כי 2018 צפויה להתחיל עם "תנופה קלה". למרות זאת, המכירות ב-2017 כולה היו גבוהות ב-1.1% בלבד בהשוואה ל-2016, וקיים צפי לפגיעה במכירות בעקבות השינויים האחרונים בחוק המסים.

 

מדד מנהלי הרכש של שיקגו ירד ב-2.1 נקודות ל-65.7. כך דווח היום בארה"ב. כזכור, כל נתון הגבוה מ-50 מסמל צמיחה. המדד נותר חזק מאוד, אך ירד קלות משיא של תשע שנים. מדד ההזמנות החדשות ירד לשפל של חמישה חודשים בינואר. ההתאוששות במגזר האנרגיה וכן חידוש העניין במגזר כלי הרכב תמכו בייצור. כלכלנים בג’יי.פי מורגן אמרו כי הייצור העולמי צמח בממוצע שנתי של 3.6% בחמשת הרבעונים האחרונים.

 

מניות התרופות יורדות היום בוול סטריט לאחר הנשיא דונלד טראמפ העלה בנאומו לאומה את מחירי התרופות הגבוהים בארה"ב ואמר שצריך להוריד אותם. מדד ה-SPDR S&P של חברות הפארמה ירד ב-1.5%, מדד ה-SPDR S&P של הביוטק ירד כמעט ב-1% ומדד חברות ביטוח הבריאות ירד ב-1.1%. למרות שהנזק התפשט על פני כל הענף, חברות התרופות הגדולות כמו מרק, אמגם, מיילן, גלעד ובריסטול-מאירס סקוויב נפגעו הכי קשה. טראמפ מעיר תכופות על מחירי התרופות, אבל הממשל שלו לא פרסם עד כה שום מדיניות בנושא. רוב הפעולות באות מה-FDA, אשר מזרזת אישורים חדשים לתרופות גנריות בעלות נמוכה בראש סדר העדיפויות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש