מעלות קובעת דירוג ilAAA לחברת רפאל באופק יציב. בדוח הדירוג נכתב: "רפאל מערכות מתקדמות בע"מ היא חברה בבעלות מלאה של ממשלת ישראל המפתחת ומייצרת אמצעי לחימה. כמחצית מהכנסות החברה מקורן במשרד הביטחון הישראלי והיתר מייצוא לצבאות ברחבי העולם.

 

"לרפאל יכולת פיתוח טכנולוגי גבוהה, תיק המוצרים שלה כולל מערכות לחימה בעלות חשיבות אסטרטגית גבוהה במעלה עבור ביטחון מדינת ישראל, ובחלק מהמוצרים יש לה עליונות טכנולוגית על פני מתחרים בינלאומיים גדולים. מאידך, הנגישות של החברה לזירה הבינלאומית מוגבלת לעיתים מפאת מחסום קשרים עסקיים עם מדינות מסוימות, בשל העדפה ברורה של יצרניות מקומיות ומטעמים של ביטחון מדינת ישראל.

 

"הפרופיל הפיננסי נתמך במינוף נמוך מאוד, בייצור תזרימי מזומנים איתנים ובנזילות חזקה. לאור נראות טובה של תזרימי המזומנים מצבר ההזמנות הקיים, אנו צופים כי היחסים הפיננסיים יישארו איתנים גם בטווח הקרוב-בינוני, למרות צורכי השקעה גבוהים יחסית.

 

"להערכתנו קיימת סבירות גבוהה שתינתן לחברה תמיכה ממשלתית חריגה ויוצאת דופן במקרה הצורך. תחזית הדירוג היציבה משקפת את הערכתנו כי רפאל תשמור על צבר הזמנות בגודל הנוכחי ועל יחסים פיננסיים תומכים."

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש